Kislo-pekoča juha

Imam problem pri kitajski kislopekoči juhi.Nikakor mi ne uspe narediti takšno kot je v restavracijah.Okus že nekako,ampak ni pa tiste gostote-želatinaste zmesi.Preiskušeno je že gostenje z gustinom,riževo,tapiokino moko, pa nikakor ne uspe.Nekaj slišim o tem,da se uporabljajo neke alge ali nekaj podobnega.

Za odgovor se vam zahvaljujem iz dna duše.

prozman

Po katerem receptu pa delaš? sonic
Pozdravljena Vedno delam z gustinom, pa "štima", in je juha vsaj tako dobra kot pri Kitajcih. V enem od receptov, ki sem ga na hitro našel, piše: 1 Tbsp cornstarch dissolved in 1/4 cup water, se pravi gre za koruzno moko, kar gustin tudi je. Verjetno ga daš premalo ali pa juha z gustinom predolgo vre, ker če se ne motim, potem izgubi tisto želatinatost. lp Vlado

Tudi jaz delam z gustinom in smo super navdušeni

Naj še kdo kak recept, po katerem ste navdušeni, prilima. :) sonic
Meni je z riževo moko dokaj podobna. Sicer je pa važen okus, katerega si lahko doma prilagodiš, če pa želiš identično pa pač v kitajsko :) Precej se tudi razlikujejo od restavracije do restavracije. zzak1977 Sporočilo je spremenil(a) zzak1977 dne 02. 2010 13:11

Tale je preverjeno zelo dobra, jaz jo delam brez tofuja:

http://www.kulinarika.net/recept/eksotika/Kitajska_kisla_in_pekoca_juha-1430.html

Zelo podobna tisti iz kitajske restavracije. dodam veliko čilija, pa je :)

jasna
Hvala lepa,zelo ste mi pomagali.Jasna,hvala za recept,ki je malo drugačen,od meni prej poznanih.Najbrž je bil res problem predvsem v moji pripravi juhe.V bližnji prihodnosti moram preizkusiti vaša navodila. Še enkrat hvala. prozman
Hvala Jasna1. Upam, da se še kateri od zgornjih komentatorjev javi z receptom. sonic
Poskusi z agar-agar. To je nek izvleček iz alg ki se drugače uporablja tudi v kozmetiki, v kulinariki pa je nekakšen 'nadomestek' gustina. Naredi juho kot ponavadi z izjemo da ne dodaš gustina (ali karkoli podobnega) ampak daš v juho agar-agar (koliko in kje se ga dobi pa nimam pojma, žal :( - sem ga tudi sama iskala). Baje je to njihov originalni recept (kaj uporabljajo v naših restavracijah je pa pomoje druga zgodba). Drugače mi je pa to povedala sošolka, ki je drugače kitajka...ji kar verjamem na besedo :) keishin

agar agar je želatina, gustin pa, podobno kot riževa moka, škrob uporaben za zgoščevanje.

Agar agar dobiš v prodajalnah s t.i. zdravo prehrano (Sonce v mb na priemr), pa tudi v bolje založenih večjih supermarketih, v Maxiju v LJ zagotovo.

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti