Posoda

Fani  

član od: 18.7.2002

sporočila: 371

tema odprta - 1. sep 2003 18:01 | ogledi: 3.062 | odgovori: 7

Potrebujem eno dobro posodo, v kateri bom lahko pekla, dušila skoraj vse za manjšo družino, npr. 3-4 zrezke, kosi piščanca, 2 ribi ipd. Saj veste, da se ne prijema, da ne potrebuje preveč maščobe... Dovolj imam vseh različnih teflonov, saj se očitno vsi oluščijo. Razmišljam o okroglem pekaču 28 cm, alu-guss, nemške firme Skk (www.bionovaskk.si). Ne poznam ne firme ne posode. Mi lahko pomagate z informacijami, izkušnjami? Ali mogoče druga firma, Fissler ali kaj? Hvala vnaprej in lep pozdrav, Fani

janca  

član od: 8.8.2002

sporočila: 111

1. sep 2003 18:56

Imam posodo TREND ROYAL (titanova zlitina, prevlečena s keramiko), ki je v prosti prodaji ni. Čeprav je kar veliko stala (28 cm posoda-pekač+pokrovka nekaj čez 21000 sit), ni draga. Imam jo že 3 leta, uporabljam jo 2-3x tedensko pa je še vedno kot nova. V posodi kuham in pečem čisto brez maščobe, za cvrtje pa je ne uporabljam! Pomivam jo "peš" (v stroju se ne počuti preveč dobro), vendar ni problema, ker se tako nič ne prime. Da pa ne bom delala neplačane reklame (ne vem, če se to sme), mi piši na mojo e-pošto, da ti dam podatke o nakupu-če te seveda zadeva zanima.

mslabetka  

član od: 29.1.2003

sporočila: 99

2. sep 2003 7:04

HAJ! Imam posodo GUSS firme Bionova. Kupila sem jo lani na morju. POsode so resnično čudovite, nanje se ne prime nič! Primerne za pečenke, narastke, musake, šmoren in vse ostalo. Samo cvrla še nisem, ker ni bilo potrebe, ampak ne vidim razloga zakaj ne. Lahko kupiš ponve z ročaj, lahko štiroglate posode, primerne tudi za v pečico z stekleno pokrovko ali brez. Jaz bi posodo kupila sigurno še enkrat, ne bi pa kupila kompleta treh, zato da je bila ena znatno cenejša. Najbolj univerzalna je štiroglata globoka ponev z majhnimi rečaji pri straneh + štiroglata pokrovka. Ampak pazi , ne reži z nožem in ne praskaj močno z vilicami. Naredijo se raze in nanje se potem prime. Moja izkušnja. Posoda se da, če jo močno spraskaš v več letih, tudi obnovit, stane okoli 5000 sit. Ampak piskri so zelo lepi in so mi močno pri srcu. Je pša tako , ta velika štiroglata ponev + pokrovka je okoli 30.000sit. LP MARINKA

buci  

član od: 13.6.2002

sporočila: 141

2. sep 2003 7:16

Tudi sama imam to GUSS posodo!Je čudovita. Ker sem pekač zaradi nevednosti spraskala, si bom poizkusila zdaj zamenjati z novo! LP! Stanka!

mslabetka  

član od: 29.1.2003

sporočila: 99

2. sep 2003 12:11

hAJ! Preko meila sem kontaktirala z "Bionovo", pa so mi rekli, da vsako predstavitev posode snemajo in da vedno omenijo "možnost spraskanja". Da pa, ko enkrat sprobaš, da ne rabiš praskat po posodi in lahko nežno uporabljaš katerokoli orodje (ne zgolj leseno) tudi raz ne delaš več. primer: V pisker daš peči krompir, ko dobi skorjico, ga enostavno nežno pomešaš. Ne moreš verjet: LP MARINKA

NNATALIJA  

član od: 2.9.2003

sporočila: 143

2. sep 2003 15:00

HAJ, morda malce mimo teme: že dolgo razmišljam o posodi- a ne o " znamki", pač pa o tem, kakšno posodo naj sploh uporabljam glede na to, s kakšnega materiala je. Poslušam različna mnenja: da živilo, kjer ga odrežeš z nožem (kovina) uničiš vitamine. Nekateri pravijo, da je zdravo kuhanje v litoželezni posodi, ker menda dodaja železo hrani. Ali rosfrej posoda potem uniči vitamine? Sicer pa uporabljam najraje posodo Fissler, in to takšno, kjer je znotraj "gladka", ne tisto, ki je videti znotraj kot hrapava... sicer verjetno ni razlike med njima. Če pa ima kdo kakšne podatke glede materialov posode se priporočam, lp, nnatalija Sporočilo je spremenil(a) NNATALIJA dne 02. sep 2003 15:01:35 Sporočilo je spremenil(a) NNATALIJA dne 02. sep 2003 15:04:45

kornati  

član od: 22.8.2008

sporočila: 1

22. avg 2008 15:17

janca je napisal/a:
Imam posodo TREND ROYAL (titanova zlitina, prevlečena s keramiko), ki je v prosti prodaji ni. Čeprav je kar veliko stala (28 cm posoda-pekač+pokrovka nekaj čez 21000 sit), ni draga. Imam jo že 3 leta, uporabljam jo 2-3x tedensko pa je še vedno kot nova. V posodi kuham in pečem čisto brez maščobe, za cvrtje pa je ne uporabljam! Pomivam jo "peš" (v stroju se ne počuti preveč dobro), vendar ni problema, ker se tako nič ne prime. Da pa ne bom delala neplačane reklame (ne vem, če se to sme), mi piši na mojo e-pošto, da ti dam podatke o nakupu-če te seveda zadeva zanima. [ponev3srca]
kornati

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

22. avg 2008 15:37

Odgovorila si ji čez 5 let. To je kar dolgo. No, mogoče pa se Nnatalija še kje najde. riba-ribica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti