Odvisno od priložnosti. Ponavadi imam vedno kaj masla z tržaško v hladilniku kar uporabljam tako za narezke kot kuho in ko delam omake ali kaj podobnega samo razpustim žličko takšnega masla. Ga napravim tako, da v maslo ogreto na sobno temperaturo vmešam stisnjen česen, peteršilj, sol in malo popra. Če ga delam prav namenjeno za namaz kot danes pa napravim še z žlico kisle smetane, naredim debel svaljek in dam v folijo, da se spet strdi. Zelo dobro maslo je tudi: maslo, stisnjen česen, sol, poepr, žlica kisle smetane (ali skute) ter drobno nasekljane kapre-nam zelo prija namazano na svež kruh.
Pa lepo praznovanje!!!
terakota
Jedilnik za praznično kosilo (morska hrana + meso)
Hvala, terakota, tudi tebi lepo praznovanje.
Mic
Pri nas smo imeli fondi za božične praznike in za silvestrovo odpade.Bo pa letos bolj tradicionalni meni iz mojega otroštva.
hladna predjed - tatarski biftek, tuna namaz
topla predjed - pečen pršut na belem vinu,polnjeni lignji v omaki in zapečeni v pečici.
glavna jed - pečen odojek s hrustljavo kožico,pečen krompir,francoska in pečen
losos,paradižnikova solata z mladim sirom
desert - piškoti i limonin sorbet z malinami
V poznih urah za pregnat mačka bo pa na meniju sarma.Seveda je dodatek doma pečen kruh.
Lep večer vsem skupaj in lepo praznujte.
sensia
| sensia je napisal/a: |
| Pri nas smo imeli fondi za božične praznike in za silvestrovo odpade.Bo pa letos bolj tradicionalni meni iz mojega otroštva. hladna predjed - tatarski biftek, tuna namaz topla predjed - pečen pršut na belem vinu,polnjeni lignji v omaki in zapečeni v pečici. glavna jed - pečen odojek s hrustljavo kožico,pečen krompir,francoska in pečen losos,paradižnikova solata z mladim sirom desert - piškoti i limonin sorbet z malinami V poznih urah za pregnat mačka bo pa na meniju sarma.Seveda je dodatek doma pečen kruh. Lep večer vsem skupaj in lepo praznujte. sensia |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.