No, hedonist, mene bi pa resno zanimalo, kdaj imajo na centralni tržnici tako sveže škampe, da še migajo. Stvar je taka, da sem totalna oboževalka škampov in kar se tega ne škrtarim. Tudi na morske stvari se z dragim kar spoznava (glede na to, da je celo življenje preživel na morju in oba obožujeva morsko hrano), vendar sem zares dobre škampe tam dobila izredno, izredno malokrat (kljub ceni), večinoma so plain, ene 2x pa so bili tako slabi, da jih pripravljene nisva mogla jesti in sva jih vrgla stran in šla skuhat drugo kosilo

Tako da, ko boš naslednjič videl migajoče škampe, mi prosim čimprej pošlji ZS (živim čisto blizu tržnice). Hvala že vnaprej.
Pa še to, od redne obiskovalke te ribarnice sem prišla do tega, da se je izogibam, ker od tam prismrdiš ko kuga. Kako ne, ko pa je povprečna starost rib, ki nam jih tam prodajajo, 7-10 dni!!! Doma pripravljava samo še brancine Fonda, zunaj jih jeva pa na morju (kjer obvezno prej želim videti ribo) in v izbranih restavracijah.
Kar se tiče zmrznjenih morskih sadežev, sva očitno purista, in je to no-no, razen seveda hobotnice.
strelka