Ampak tisto 'če bi Bog hotel, da piščanci dišijo po cimetu ...' je doslej nepreseženo ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Peresniki po bolonjsko
Ampak tisto 'če bi Bog hotel, da piščanci dišijo po cimetu ...' je doslej nepreseženo ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
| anamarija1 je napisal/a: |
Najraje pa imam vampe, ta prave vampe in školjke in gambere, in škampe Anamarija |
Joj, si me sprovocirala! ![]()
![]()
![]()
Se že tajajo....
strippyJa, še odgovor na vprašanje: pečemo po potrebi. Kadar so napovedani obiski, ko kam gremo na obisk, po izkušnjah sodeč z doma narejenimi sladicami težko fališ. Velikokrat pečem za starše, kar tako, nenapovedano, sta vedno takoooooo vesela.
Redno pečem v sezoni - ko so borovnice, jabolka, kostanj.
Pa za praznike.Največkrat potico, včasih krofe. Vedno pa samo eno stvar, sicer nekaj ostaja.
In ko komu doma "cukr pade". Takrat najraje nekaj močno temno čokoladnega ali nekaj med ladico in delom glavne jedi. Sicer smo pa precej sladkosnedi, in imamo velikokrat sladke palačinke, štruklje, palačinke, cmoke - knedlne, palačinke, šmorn, palačinke,.......palačinke![]()
.
Hm, mogoče pa bojan v prihodnosti nariše še kakšnega smeška... recimo palačinkarja.....
strippyjapaja, ti si me pa čist pogruntal, pa ne okoli govorit.
Atina, ti pa slabo citiraš ( skor bi rekel, da izkrivljaš mojo misel ): premal pikic.
Drugač, glede sladkosnednosti, je zanimivo, kolk so si otroci različni : ko je sin bil majhen, seveda je dobival čokolade. Vsakič, ko je žena pospravljala otroško sobo, je privlekla en kup čokolad, ki so bile le odprte in je manjkal kakšen košček ( in jih je dala meni, češ če poješ, drugač gre v smeti, jaz pa, skor čokoholik, nisem velik premišljeval ). Ko pa je punca bila mejhna, se pa ni moglo zgodit, da bi se kje našel kakšen košček čokolade, vse je sproti pospravila.
ežoj| mamaF je napisal/a: |
Mož ima "obrnjeno" logiko in sladice, če so že, najraje poje pred "glavno" jedjo.
|
MamaF, tvoj dragi se drži famoznega pravila: Life is short. Eat desert first! ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Peresniki po bolonjsko

Kakijeva nevesta