Izkušnje ene osebe, ki mi je zelo blizu:
Tako kot so že rekle mnoge: zelo neprijazna, če ne hujšaš po njenem ritmu. Jedilnik je tak, da dejansko shujšaš, vendar le pod pogojem, da si poleg tega tudi športno aktiven (kar pomeni eno uro hitre hoje na dan / eno uro aerobike, ipd.) vsak dan. Jedilnik je sestavljen iz 5 obrokov na tri ure.
Če hujšaš po njenem planu, jedilnik ostane znosen (ker je dovolj hrane, da nisi nikoli "fizično" lačen).
Če ne hujšaš, je jedilnik lahko tudi tak: zjutraj/opoldne/zvečer enemon + jabolko, vmes 15 dag sadja (ne katerega koli, le tistega, ki ga ona določi). Pa ne reči, da to ni mogoče, ker sem z lastnimi očni gledala osebo, ki se je s tem jedilnikom dobesedno mučila, zato da ni bila nadrta, da tehta 10 dag preveč.
Pri takem jedilniku si seveda hitro privoščiš tedenski obisk, ker - kdo bi pa zdržal dva tedna?!
Tedenski obiski so dragi, poleg tega pa od mnogih zahteva, da v času hujšanja hodijo enkrat na teden tudi k njej na rekreacijo.
V glavnem... takole bom rekla: če ste močna oseba, ki prenese "teror", potem ste najbrž tudi dovolj močna oseba, da sami vztrajate pri neki dieti. Če pa vseeno potrebujete spodbudo/nadzor, pa se pripravite na hitro praznjenje denarnice in na filozofijo, da ko enkrat začneš hujšati (pri njej), nikoli ne zaključite - po hitrem hujšanju pride vzdrževanje, če vzdrževanje ni zadovoljivo, vas spet naroča na pogostejše obiske, ipd.
Pa še nekaj mi pri njenih dietah ni bilo všeč - pravi, da kdor hujša, se mora zavedati, da bo celo življenje hujšal, nikoli se ne sme pregrešiti v restavracijah, vedno mora paziti in razmisliti, kaj bo dal v usta.
Ja, se strinjam, toda - POPOLNA ASKEZA?!?!