Amc posoda

lukecdo  

član od: 13.7.2003

sporočila: 10

tema odprta - 5. avg 2003 15:27 | ogledi: 19.835 | odgovori: 21

Pred kratkim sem doma (zadaj v omari) nasel AMC posodo. Nekoliko sem se pozanimal in izvedel, da je v njej mozna priprava hrane brez mascob. Zanima me, ce kdo pozna kaksen recept oziroma knjigo z recepti za AMC posodo (v moji lokalni knjiznici je ni).

Zanima me tudi vase mnenje G. Herman, ali je hrana pripravljena v AMC posodi vseeno kaj bolj zdrava od obicajno prekuhane hrane?

Pa se to me zanima G. Herman: ali imate nasvet kako zadostiti telesnim zahtevam po beljakovinah - ce zelis pridobiti misicno maso, ce ne s pecenim pustim piscancjim mesom, peceno (ali konzervirano ribo), skuto, jogurti in seveda tudi jajci. Ne vem tudi kako naj po zelo napornem treningu zadostim telesno potrebo po izgubljeni energiji kot s testeninami, rizem, ... (tudi oresckov ne morem jesti po vsakem treningu). Po vasem nasvetu (banane), ki se jih najem pred treningom in tudi vmes se zacnem tresti - ostanem brez energije.

Ali pa menite, da zame napisano ne velja - konec koncev stejem le 17 let - vendar menim, da ni nikoli prezgodaj za zdravo zivljenje ... ali pac???

Vsi nasveti oz mnenja so dobrodosla.

LP vsem skupaj

Luka Dolenc

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

9. avg 2003 17:09

Pri nas doma že skoraj 15 let kuhamo samo v Amc posodi, tako da smo vsekakor z njo zelo zadovoljni. Najbolj sem bila vesela, ko sem za poročno darilo tudi sama dobila Amc, tako da se mi ni bilo treba privajati na drugo posodo. Čisto na kratko, krompir vedno kuham brez vode in je po okusu popolnoma drugačen, boljši, od krompirja kuhanega v vodi, razlika je resnično občutna. Krompir samo operete, narežete, malo solite(ali nič) in prilijete mogoče 1dcl vode( samo da pokrije dno) ker bo ta voda krožila v loncu, ko pride termostat na polje, kot bi bila ura 1, ogenj zmanjšate in skuhate do konca. Tako skuhate vsako zelenjavo, lahko namešate zelenjavo, sadje, hrenovke, jajca, pa bo vse ravno prav kuhano v isti posodi, pa še okusa se ne bo navzelo-preverjeno! Pa še to, ko kuhate trdo kuhana jajca( npr za pirhe) nikoli niso znotraj zelena tudi če jih kuhate predolgo. Knjigo z recepti oz. navodili za uporabo dobite zraven vsake posode, mislim pa , da tudi samo recepte lahko kupite pri njih, obrnite se na Amc predstavništvo: AMC alfa Metalcraft d.o.o. bravničarjeva ul. 8 1001 Ljubljana Tel: 01/507-21-94 Fax:01/519-06-14 E-mail: amc.slo@eunet.siol.net Upam, da sem vam vsaj malo pomagala! Lp! anja Lep pozdrav!

neznan uporabnik

18. avg 2003 13:42

Vprašanje za fizike, kemike, znanstvenike in raziskovalce: zakaj rumenjak ne postane zelen, če jajce v trdo kuhamo v AMC posodi in četudi ga kuhamo predolgo? Kakšno čudežno moč ima AMC posoda na kuhanje jajc?

janca  

član od: 8.8.2002

sporočila: 111

29. sep 2003 20:41

Pojma nimam, kako je to možno, pri nas so jajca tudi v AMC posodi zelena, če jih predolgo kuham. Vse ostalo pa je res, preverjeno. Jaz sem s posodo zelo zadovoljna in v navadnih piskrih skoraj več ne znam kuhati (na morju, na primer, kjer ni AMC-ja, da me ne bi kdo vprašal, kje in kako, če pa imam AMC!). Prihranek energije je velik, posodo pomivam v stroju, če kaj prismodim pa tudi ni problema s čiščenjem. Edina "napaka" : med kuho ne moreš kar naprej zijati v pisker in poskušati, če je že dobro... Sporočilo je spremenil(a) janca dne 29. sep 2003 20:42:00

tikica  

član od: 8.11.2009

sporočila: 50

14. jan 2014 10:02

 Bila sem na kuharskem večeru pri prijateljici, kjer je zastopnica za posodo AMC kuhala v tej posodi bilo mi je kar všeč, ko okušaš hrano, ki je kuhana skoraj  brez vode in ocvrta na eni žlički maščobe me je kar zamikalo da bi imela to posodo. Ko pa izpolniš anketo in se je zastopnica oglasila na domu in je povedala še ceno te posode  me je vse minilo. Zato bi rada vprašala ali je res ta posoda vredna toliko denarja in kakšne izkušje imate s tem načinom kuhanja vedno kuhate v teh posodah po navodilih (skoraj brez vode, brez maščobe).

Jaz imam predvsem pomisleke glede cene.

tikica

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

14. jan 2014 11:11

Moja tašča ima to posodo že nevem koliko let in je res zadovoljna. jaz bi jo tudi imela pa me ravnotako cena odbija. Če bi se le dalo kupovati po kosih, ne pa cel komplet naenkrat...

Res pa je da moja tašča v posodi kuha kar običajno, mogoče res manj maščobe, krompir pa vedno v vodi...

Je pa res da je posoda zelo kvalitetna saj zdrži 20+ let iz tega vidika se splača in je strošek najbrž vsaj delno upravičen.

Res pa je da je na trgu ogromno posode in se da najbrž primerljivo kvaliteto najti za dosti manj denarja. samo gledati je treba, meni se pa neda po trgovinah hodit pa... zato pa imam še vedno eno ki po 3 letih funkcionira normalno in je kvalitetna, razen ročk na loncu in ročke na pokrovu KATASTROFA!!!

testeninca

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

14. jan 2014 11:50

Mi jo imamo doma ze veliko let in jo uporabljamo kot drugo posodo. Nekaj let smo v njej kuhali po navodilih (brez mascobe, vode ipd), potem smo spet presli na star nacin. Niti ne vem, zakaj se je mama odlocila tako. Takrat sem bila se dosti premajhna, da bi se zanimala za kuho. Pozman pa ljudi, ki zares kuhajo po navodilih AMC in so zadovoljni. V Trstu potekajo celo kuharski tecaji, kjer te ucijo, kako se v teh posodah kuha in cvre. Zadnjic so npr. ucili, kako se lahko poha brez olja.

Vsekakor pa mislim, da je cena absolutno previsoka in da lahko za manj denarja dobis ravno tako kvalitetno posodo tudi drugih blagovnih znamk.

ribica

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1566

15. jan 2014 10:32

Kako se poha brez olja? Ali je mišljeno pečenje v pečici?

AMC posodi je po lastnostih za kuhanje primerljiva vsaka druga jeklena posoda z debelim dnom. Take posode so običajno cenejše (k visoki ceni prispeva "cena" blagovne znamke) in še vedno kvalitetne. So iz različnih cenovnih razredov (npr. WMF, Lagostina ...) – nekatere znamke imajo občasno akcijo in najde se tudi sprejemljive cene.

rdkapica

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

15. jan 2014 10:52

rdkapica je napisal/a:

Kako se poha brez olja? Ali je mišljeno pečenje v pečici?

AMC posodi je po lastnostih za kuhanje primerljiva vsaka druga jeklena posoda z debelim dnom. Take posode so običajno cenejše (k visoki ceni prispeva "cena" blagovne znamke) in še vedno kvalitetne. So iz različnih cenovnih razredov (npr. WMF, Lagostina ...) – nekatere znamke imajo občasno akcijo in najde se tudi sprejemljive cene.



rdkapica

 

se strinjam. Pred 14 leti sem dobila za darilo posodo ne tako zveneče znamke kot AMC, a iz enkaega materiala. V njej kuham kot v AMC, z malo vode ali z malo maščobe, ali pa tudi na običajen način, in v primerjavi s kolegicami, ki prisegajo na AMC, ne vidim razlike. Kot pravi anja za AMC: ker bo ta voda krožila v loncu, ko pride termostat na polje, kot bi bila ura 1 ..."  - pa saj to se zgodi v vsaki zaprti posodi, gre ja za nekaj osnovnih fizikalnih zakonov (ežoj, javi se, prosim ...). Posoda je še danes kot nova, čerpav veliko v uporabi.

V bistvu je pomembna kvaliteta dna teh posod in uporabljenih materialov, AMC (in še kateri drugo znamki, saj ne gre zgolj za AMC), pa ceno zvišuje tudi to, da se prodaja po predstavitvah, tako kot še številnih drugem rečem.

 

mamamia

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

15. jan 2014 12:06

Kako je pa s kuhanjem na indukciji? Ali sedaj AMC posoda "dela" na indukciji?

sonci

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

15. jan 2014 15:45

Pohati oz. cvreti brez olja se ne da. Pika amen. Cvrenje je namreč ime za postopek toplotne obdelave živil, kjer živilo plava v vročem olju.

Torej - cvrenje brez olja = beli konj črne barve.

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti