Kaj storiti, če dobiš meso merjasca? Ali se lahko kakorkoli pripravi?
as1
Kaj storiti, če dobiš meso merjasca? Ali se lahko kakorkoli pripravi?
as1
25. nov 2009 11:47
Lahko ga pripravis v golazu. Ampak ce mene vprasas, bi ga z veseljem raje komu podarila slepakura
25. nov 2009 11:54
Golaž, zrezki, ... Divjačinsko meso pač, s svojim specifičnim okusom; jaz sem enkrat jedel zrezke, pa so mi bili všeč
Drejček
25. nov 2009 11:56
Pečenka! Je odlična! fresh
25. nov 2009 12:34
Vprašanje: a gre za divjega merjasca ali domačega ? To je namreč osnovno izhodišče za vse nadaljne nasvete. Pečenka iz divjega prašiča je izvrstna, meni osebno najboljša med pečenkami. Tudi ostale oblike so fajn o tem kaj boš iz njega kuhal pa je odvisno tudi od starosti živali in še od česa. Napiši torej za kaj gre. LP hedonist
25. nov 2009 12:42
Mislim, da je divji prašič, ki sem ga dobil, merjasec, ker ima pečen zelo močan in neprijeten vonj. as1
25. nov 2009 13:00
V kvašo moraš dati meso, za kakšen dan ali dva. Če pa je domač merjasec, potem pa bi jaz bolj prste stran dala. fresh
25. nov 2009 13:26
Kot je napisala kolegica fresh, daj ga v kvašo, lahko v suho , še bolje v mokro in ga pacaj kakšen dan ali dva. Vonj bo izginol oz . se bo precej omili potem pa kuhaj oz. peči. Kot sem že napisal, pečen je izjemno dober. Pri pripravi ne skopari z začimabmi, takimi, ki gredo h divjačini, zalij s kakim kozarcem dobrega vina in presenečen boš nad rezultatom. LP hedonist
25. nov 2009 13:29
Hvala. Sporočim po prvi peki. LP as1Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Curry riž s tofujem
Poširane hruške