Čiščenje pomivalnega stroja

kažotk  

član od: 22.7.2005

sporočila: 62

tema odprta - 15. sep 2009 11:12 | ogledi: 15.848 | odgovori: 7

Zanima me kako vi očistite pomivalni stroj, ker se s časom na filtrih naberejo maščobe. Slišala sem, da obstaja tekoče sredstvo za pranje pomivalnega stroja, vendar se mi zdi da je precej agresivno. Morda ima katera izkušnje s čiščenjem z alkoholnim kisom?

Hvala za odgovore.

kažotk

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4339

15. sep 2009 11:26

Zakaj pa preprosto ne preizkusiš alkoholnega kisa?

Sicer pa jaz filtre vsake toliko operem kar s kakšnim tekočim detergentom za posodo, vsake toliko pa stroj očistim z namenskim čistilom in kadar se spomnim, zlijem pred začetkom pranja malo alkoholnega kisa v stroj.

rrr

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8915

15. sep 2009 14:44

Vsakih toliko časa odšravfam filtre in dobro sperem pod vodo. Vrata in robove obrišem s krpo namočeno v alkoholni kis. Dostikrat med pranje špricnem alkoholni kis.

Na vsake kvatre v posodico za detergent vlijem kis in vključim celotno pranje - na prazno.

Predvsem pa pazim, da ne dajam pomij s posode v stroj.

Pozdravček!

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

15. sep 2009 15:06

Razumem, da se ostanki naberejo na filtru, ampak maščoba? Če bi bilo to res, bi morala biti tudi posoda na koncu mastna. Saj se filter ravno tako pere. Am I missing something?

Vanja

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

15. sep 2009 18:41

Perem na 60 stopinj in ni nobene maščobe na filtrih,vsake toliko časa ,ga vzamem ven in operem pod tekočo vodo.

lp goga

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

15. sep 2009 22:04

Pozdravljeni Sam na 2 meseca dam stroj na prazno pomivat.Kupim čistilo za pomivalne stroje Calgonit.In dam flaško narobe obrnjeno v košaro za pribor.Program na 70 c.In stroj je sčiščen.Tesnila pa pobrišem vsak dan sproti,ko pomijem posodo.Stroj nikol ne zaprem čist dol,zmeri malo priprt da zrak kroži. Sem pa slišal,da ga lahko komot z kisom sčistimo.Vlijemo neki kisa v stroj in zaženemo program. Nimam pa nikol nobenih maščob,v filtrih.Zmeri vse čisto.Sam sperem pod vodo in vstavim nazaj filter na svojo mesto. Lp Miele Miele

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

16. sep 2009 6:24

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Razumem, da se ostanki naberejo na filtru, ampak maščoba? Če bi bilo to res, bi morala biti tudi posoda na koncu mastna. Saj se filter ravno tako pere. Am I missing something?

[pika] Vanja
Se strinjam s tabo Vanja. Moj stroj je po enem letu še tak kot je bil , tudi filter... petardica Sporočilo je spremenil(a) petardica dne 16. 2009 06:25

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

16. sep 2009 7:09

Moj je tudi po 8 letih še kot nov, pa perem vsak dan. Ne razumem, kako se na filtrih nabere maščoba? Posodo perem vsak dan, včasih tudi 2x.  Vsake 2 meseca pa perem na prazno z tekočino za prenje stroja, ali je to calgonit ali kateri drugi ni važno. Glavno da opere. Robove pa občasno pobrišem s malo ceta na gobici, sperem, obrišem na suho in sveti se še bolj kot nov.

Kyara

kažotk  

član od: 22.7.2005

sporočila: 62

16. sep 2009 7:57

Hvala za vaše mnenje. Morda nisem bila prav natančna glede maščobe. Nisem povsem mislila na maščobo kot maščobo, spodaj na filtru zgleda kot skupek neke sluzi, luga, kosmičev takšnih kot npr. pri napi. Je pa to v majhnih količinah in seveda ko jemljem posodo ven iz stroja je čista, pa tudi sam stroj je čist le na filtru je ta zadeva. Vsekakor bom poiskusila oprati z alkoholnim kisom na program za umazano posodo. LP kažotk

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti