Vaflji

živjo! mene zanima na kakšen način lahko pripraviš vaflje, kaj lahko daš nanje itd.... ali se jih da "uporabiti" še kako drugače kot samo za v torte?! dobrodošli so vsi nasveti ki jih imate

hvala že vnaprej

matejchi

Vaflji so peceni v posebnem strojcku. Testo pride malo gostejse kot za palacinke, obicajno je dodan tudi pecilni prasek, lahko pa so tudi kvaseni. Dobri so sami, posuti samo s sladkorjem v prahu, lahko pa jih oblozis s sadjem in smetano. Podobno kot palacinke in muffine, jih lahko pripravis sladke lahko so pa tudi slani. Upam da ti je odgovor v pomoc. Za zacetek pa recept za hitre in enostavne vaflje: 200 g moke 3 jajca scep soli 1 zlica olja 1 zlica ruma 40 g sladkorja ¼ l mleka Rumenjake zmesaj s sladkorjem, dodaj olje in rum, nato se moko. Postopoma vmesaj mleko tako da ni nobenih grudic, nato vmesaj stepen sneg. Segrej vaflomat, zlij vanj testo, pokrij in peci 2-3 min, tako da postanejo svetlorjavi in hrustljavi. Na resetki jih malo ohladi. Okrasi jih s stepeno sladko smetano in posuj z malo cimeta. Ce modela nimas, jih lahko speces tudi kot malo debeljese palacinke. LP, R.
Tukaj pa imaš spletno stran, s katero sem si jaz kar precej pomagala, pri nas gredo najbolj v promet tisti z jogurtom in pa z jabolki ter orehi. Če pa delam navadne vaflje, jih včasih namažem s čokolado in prilepim po dva skupaj. So prav dobri. http://www.virtualcities.com/ons/0rec/06waffle.htm Lp Loni
Vaflji zanimajo tudi mene, pa me zanima, kje je mogoče kupiti aparat za peko vafljev. Hvala!
Jih prodajajo skoraj v vsaki trgovini z gospodinjskimi aparati. Jaz imam čisto navadnega od Tefala, ki sem ga kupila v Big Bangovi akciji. Cene pa se gibljejo tako nekako od 5000,00 SIT dalje. Čau, Loni
hvala za vse odgovore so mi zelo v pomoč:) zadnjič sem v trgovini kupila vafelj liste za torte pa me zanima če so to podobni kot tisti ki jih pripraviš v vafjomatu? hvala!! matejchi
Še zdaleč ne - glede na to, da daš v maso za vaflje tudi pecilni prašek oziroma sodo bikarbono, je logično, da so tile iz strojčka precej bolj rahli in seveda vzdignjeni - kot omlete. Čau, Loni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti