Rekrivna masa za torte

Živjo!

Mi zna slučajno katera prevest tole?

Je masa za prekrivanje tort, vendar nekaterih besed ne znam prevest oz. ne vem, kako se določena sestavina imenuje v slovenskem jeziku:

2-1/2 c. confectioner's sugar

1/2 c. corn flour

3 tsp. gum tagacanth

5 tsp. cold water

2 tsp. unflavored powdered gelatin

3 tsp. shortening

2 tsp. glucose

1 large egg white

Najleša hvala vnaprej!

j5ra

j5ra je napisal/a:
Živjo!Mi zna slučajno katera prevest tole?Je masa za prekrivanje tort, vendar nekaterih besed ne znam prevest oz. ne vem, kako se določena sestavina imenuje v slovenskem jeziku:2-1/2 c. confectioner's sugar - sladkor v prahu1/2 c. corn flour - koruzna moka3 tsp. gum tagacanth - to je posebna pasta, ki jo lahko naročiš le po internetu, dodaja pa se v maso, namenjeno tanjšemu valjanju oz. izdelavi listkov za rože in cvetnih listov, pridejo bolj krhki in nežni5 tsp. cold water2 tsp. unflavored powdered gelatin3 tsp. shortening -  rastlinska mast (pri nas uporabljamo maslo ali margarino)2 tsp. glucose1 large egg whiteNajleša hvala vnaprej!j5ra

menim, da je ostalo razumljivo

katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5

j5ra je napisal/a:
Živjo!Mi zna slučajno katera prevest tole?Je masa za prekrivanje tort, vendar nekaterih besed ne znam prevest oz. ne vem, kako se določena sestavina imenuje v slovenskem jeziku:2-1/2 c. confectioner's sugar1/2 c. corn flour3 tsp. gum tagacanth5 tsp. cold water2 tsp. unflavored powdered gelatin3 tsp. shortening2 tsp. glucose1 large egg whiteNajleša hvala vnaprej!j5ra

2-1/2 c. sladkorja v prahu

1/2 c. koruzna moka  (sumim, da je "gustin" iz koruze)

3 tsp. gum tagacanth  (se mi zdi, da je to tragacanth)

5 tsp. mrzla voda2 tsp. želatina v prahu

3 tsp. shortening (je pa neke vrste margarine, ki jo američani uporabljajo za peko, meni je ogabna)

2 tsp. glukoza

1 velik beljak

Na  tvojem mestu bi kupila tičino maso.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 23. 2009 17:19

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtTrixi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti