Vlečeno testo

Zelo rada imam jabolčni zavitek, a testo mi nikakor ne uspe in je pretrdo. Prosim za nasvet.

Brigita

mailto:b_brigita@yahoo.com

Ko testo pripravljate ga morate pripraviti z ljubeznijo.
Pri vlecenem testu je zelo pomembno, da testo dovolj casa pociva. Jaz osebno rajsi delam vleceno testo, ki ne vsebuje jajc. Pozdrav, simona mailto:spjanjic@gbkr.si Simona
Vlečeno testo se dela brez jajc z malo olja in veliko gnetenja. Moja mama ga je metala ob mizo. Rekla je da mora biti 80 pretolčen. Potem ga je premazala z oljem in pokrilča s toplo posodo da počiva vsaj eno do dve uri. Ko ga razvlekla je testo bilo tenko kot papir. Probajte. Za dobro testo je tudi važna kvaliteta moke. Marinka
Prvi korak: prava moka (to naj ne bi bilo pretežko, saj piše na zavitkih...) Drugi korak: v kozarček naliješ mlačno vodo, žlico ali dve kisa ali limone, ter dve žlici olja. Jajce, maščoba da ali ne je stvar modifikacij in nazorov. Tretji korak: najprej pregneteš in nato mečeš. Zares - metanje je lažje kot gnetenje in očitno pomaga. Mislim da je dovolj 60 močnih metov z višine 30 - 40 cm (malo ropota sosedom, pa kaj). O počivanju so pa že pisali drugi.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtkatrin11
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti