Prosim, ima kdo recept za krompirjevo testo za cmoke, katero po kiuhanju okrog sadeža ne bi bilo v debeli plasti, ampak tenko-naredim zelo dobro testo za amoke, vendar ga moram pač kar neka dati okrog marelice, da ne razpade-kar nekaj pomeni običajno, kot je na vseh slikah....stara mama je davcno tega delala tenko krom pirjevo testo, pa ne vem, kakšno rezmerje krompir: moka je uporabila. naj dodoam več moke kot običajno?
Testo za cmoke
Testo vedno zamesim s toplim krompirjem. Na ta način porabim manj moke in je testo res voljno in se ne sprijema.
Marjana
Sporočilo je spremenil(a) dalsi dne 15. 2009 20:52Tudi jaz delam po občutku. Krompirjevo testo razvaljam na pomokani površini lepo na tanko, ga z koleščkom narežem na kvadratke, na katere dam sadje...slive, marelice, jagode, breskve, včasih mermelado.....in naredim mošnjiče, ter ga v rokah povaljam v cmok. Vedno imam majhne cmoke z malo testa okoli. In tako jih vedno zmažem vsaj 10 komadov, hehe
KyaraLea, zaupaj¸mi, prosim, kakšna je razlika med svaljki in njoki, ko so že 100x boljši.
Sem živela v veri, da je razlika samo v obliki.
Pozdravček!
Hvala, gospe, da ste me podučile... valjda, da so svaljki z roko zarolani..., njoki pa samo narezani. In je razlika samo v obliki.
Sem mislila, da ima Lea skrito kakšno novo verzijo.
Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.