Joan, jaz se popolnoma strinjam s teboj glede računa - če je kdo kupil Gorenjevega velikana ali ga še bo in trenutno ni in niti v prihodnosti ne želi postati odjemalec el.toka preko GEN-Ija, zakaj neki ti ne bi odstopil računa? V splošnih pogojih sodelovanja v tej akciji namreč nikjer ni napisano, da mora biti kupec član gospodinjstva, za katerega se uveljavlja pravica do brezplačnih 500 ali 100 kWh, odvisno v kateri akciji se sodeluje.
Od 1. 6. do 1. 7. je potekala 1. akcija 'Dve leti delujem zastonj', s katero se ti z nakupom kateregakoli Gorenjevega velikana prizna 500 kWh popusta, ti jih podarijo - kdo? GEN-I in noben drug, noben Elektro Lj, Mb, Ce ali drugi, samo GEN-I. Gorenje in GEN-I sta v navezi v tej akciji. Pogoj je namreč, da če vaše gospodinjstvo še ni odjemalec el.toka preko GEN-Ija, mora to postati, kar se hitro uredi preko njihovega spletnega obrazca za zamenjavo dobavitelja. V tej akciji lahko še vedno sodelujete, če le imate račun za nakup enega od Gorenjevih večjih gosp. aparatov (velikanov) z datumom v juniju/juliju, nakup v katerikoli trgovini - Merkur, Big Bang, itn.
No, zdaj pa je v teku že druga, še ugodnejša akcija, v kateri ti pod istimi pogoji poklonijo 1000 kWh, vendar je dodatni pogoj, ki je pravzaprav zelo praktičen, ta, da je treba aparat kupiti v Gorenjevi spletni trgovini.. Ta akcija pa traja do 31. 8. Aja, pa nakup velja tudi za aparate Koerting.
No, mi smo en nov Gorenjev aparat kupili v času 1. akcije, konec julija v Merkurju. Fotokopijo računa sem poslala na Gorenje in v nekaj dneh so mi poslali kodo za popust, ki sem jo navedla na spletnem obrazcu za zamenjavo dobavitelja za prehod na GEN-I, da mi bodo takoj ob prehodu upoštevali popust. No, na spletu smo izpolnili obrazec za zamenjavo dobavitelja, v nekaj dneh smo dobili domov pogodbo s splošnimi pogoji poslovanja, itn., jo podpisali in vrnili na GEN-I. Prehod bo že s septembrom, s trenutnim distributerjem EL Lj pa bodo vse oni uredili, tako da ne rabimo nič skrbet, saj so v primeru neizpolnjevanja pogodbe z njihove strani že po zakonu hude sankcije. Kot članica ZPS in zavestno zavedni potrošnik pa vem, da je GEN-I dokazano najcenejši - ZPS je naredil primerjavo med vsem slovenskimi distributerji el.toka in GEN-I je resnično najcenejši z enakimi pogoji poslovanja kot ostali, kvečjemu ima še ostale prednosti..
Sicer pa znova, strinjam se z Joan, če kdo ne gre h GEN-I-ju in je kupil aparat, zakaj pa ne bi odstopil fotokopije računa!?
Lp
Lee Ann