Suzanine palačinke
Rolada, točno tam in točno takrat. Vračala sva se proti domu in kot bi "vohala", sva se odločila, da skočiva ponovno v Firenze že zato ker je bil takrat, ko sva jih imela na programu, dež. Moja želja je bil tudi "plac"![]()
![]()
. Nekaj podobnega, le da v manjšem merilu, se je dogajalo tudi v Vinciju, kjer sva bila dopoldne, pa sem kljub temu, da sem imela, če malo pretiravam, že za kakšen GB fotk kulinarične ponudbe, še kar škljocala.
Ob gledanju linka, ki ga je pripela nola, pa sem se prav nasmejala...
Če ugasnem zvočnike, bi prisegla, da gledam zaključek trgatve pri kakšnem večjem dolenjskem vinogradniku kjer je odojek in jagenjček z roštilja železni repertoar![]()
![]()
. Folklora je podobna; zarjaveli pleh pa tudi:)))![]()
Se pa med mnenji, ki so na to temo, tudi delno strinjam z Vendelininim- da sem padla v proustovski filing, če se temu tako reče. In to se mi dogaja vedno, ko pridem s kakega potepanja...le da sem običajno na netu našla dovolj informacij, da sem približno zadela iskani okus, ki je imel med drugim tudi efekt, ki ga opisuje cellnet. Sedaj me lahko mož "pod pajsko" odpelje le do domače zidanice, kjer si s hrano pričarava precej sveta, le Toskane zaenkrat še ni vmes
...čeprav je domači "tenstan" krompir tudi zakon. Iskanje pravega recepta jedi, ki me je navdušila, mi je svojevrsten izziv in znam biti pri tem včasih res prav trmasta/vztrajna. Do mere. In tukaj bi se s Proustom nehala pogovarjat o magdalencah in njegovem feelingu, ker mene goveja župca z nudlni ob poslušanju "poslušalci čestitajo in pozdravljajo" (ta naslov še obstaja?) še vedno pomladi za približno 30 let in tega si ne pustim vzet![]()
![]()
Če prav razmislim, me vsako leto pomladi za leto več...fino, a ne?![]()
LP, V.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Suzanine palačinke

Velikonočni toast