Regratov med

Zelo rada bi naredila regratov med pa sem izgubila recept ,če ima kdo ta recept bi prosila da mi ga pošlje.Hvala že vnaprej.

karmen šlibar

4 pesti regratovih cvetov namočimo čez noč v 2 litrih vode. Odcedimo (skozi krpo) in krpo stisnemo. Tekočini dodamo 5 kg sladkorja, ter sok 2 limon. Kuhamo in mešamo, dokler se ne naredi gost sirup. Preizkušen recept prejšnji teden... (delala ga je mama, s tem, da je dodala v vodo /čez noč/ še narezano limono).
Moj recept se malo razlikuje. 300 cvetov, 2 limoni 2 pomaranči zrežemo in dodamo 1 1/2 l vode. Kuhamo 1/2 ure in nato še vroče precedimo. V vroč precejeni sok dodamo 1 1/2 kg sladkorja in mešamo ter počasi segrevamo toliko časa, da se sladkor popolnoma raztopi. Še vroč med polnimo v kozarce. Sama ga nisem še nikoli pripravila, vendar je to recept moje mame ona pa ga je pripravljala vsako leto. Vem, da je dober. Ponavadi smo z njim sladili čaj. Poskusi. LP Marjana
Svoj velikokrat preizkušen recept sem objavila na: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1826 Pa lep pozdrav

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti