Riž s krompirjem

A morda kdo pozna jed iz krompirja in riža pečeno v pečici? Zelo bi bila vesela kakega namiga.

mejačka

krompir narežeš na " ploške", rezine debeline recimo 0,5-1 cm, v naoljen pekač pekač  daš polovico  krompirja, na to plast daš opran ( lahko tudi pol ure prej, da vpije vodo, ni pa nujno ) riž, daš drugo plast krompirja, da bo riž čist pokrit (  tudi paziti, da veliko riža ni v stiku s pokačem, po pečenju postane preveč trd ). naoljiš ( jaz krompir prej posolim in naoljim in premešam ), zaliti je treba s pol do enim kozarcem vode in v pečico,

ežoj

ežoj, a bi šlo "malo vina, malo vode"? Mamamia

mamamia
Za to jed obstaja en star Vegetin recept: 1kg krompirja 20dag riža 1 čebula 6 žlic olja sol, poper peteršilj 1 žlica Vegete Olupljen krompir narežemo na ploščice, čebulo drobno sesekljamo. V pekač vlijemo olje, razporedimo pol krompirja, na to damo oprani riž, potresemo z začimbami in dišavami, na to razporedimo drugo polovico krompirja malo posolimo in prelijemo s 7 dl vrele vode, tako da je vse prekrito s tekočino. Pečemo na 200 stopinjah cca 45 minut, dokler zmez ne vpije vse tekočine. Recept imam že dolgo, a po pravici povedano ga nisem nikoli preizkusila. Sestavine mi nekako niso obetale kakšnega posebnega užitka. Ali se motim? Lisa
http://www.coolinarika.com/recept/krumpir-sa-rizom dixi
Najlepša hvala za odgovore! mejačka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtTrixi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti