Pomembna novost za vse uporabnike: zasebna sporočila

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

tema odprta - 20. mar 2003 13:26 | ogledi: 4.503 | odgovori: 3

Z današnjim dnem ukinjamo objavo naslovov elektronske pošte na naših straneh. Komunikacija med uporabniki poteka preko zasebnih sporočil, ki so vidna v beležki.

ZASEBNA SPOROČILA SO STORITEV za VSE ČLANE, TUDI ANONIMNE!

Osnova, da bo sporočilo prišlo do nekoga, je njegovo UPORABNIŠKO IME, kajti uporabniško ime ne more imeti več uporabnikov. Jernej je tako le moje ime in če boste poslali soročilo uporabniku jerneju, sem to jaz

Zasebno sporočilo pošljete tako, da kliknete na uporabniško ime v forumu člana, ki mu želite pisati. Tam kjer se uporablja polno ime (recepti, ocene), kliknete nanj. Lahko ga tudi vpišete!

Odprl se bo formular, s katerim pošljete pismo, ki bo naslovnika počakalo na Kulinarični Sloveniji v beležki. Kopija poslanega sporočila se shrani v vašo beležko, tam tudi vidite, kdaj je naslovnik odprl sporočilo. Nova sporočila so označeno z zvezdico, ki se NE pobriše, ne da bi odprli sporočilo! Obvestilo o novih sporočilih je nova animirana kuverta na portalu (ki se pojavi le tedaj, ko imate neprebrana sporočila).

Iz beležke je možno pošiljati tudi nova sporočila (pod pogojem da veste uporabniško ime naslovnika), brisati spročila poslana vam in odgovarjati nanje. Pisanje in odgovarjanje na sporočila je nekoliko "bolj napredno" kot na forumu, saj omogoča tudi citiranje pošiljateljevega pisma. In seveda smeškote, prvih deset za vse, ostale za naročnike Plus paketa.

Sporočila so lahko poljubno dolga, tako da boste lahko izmenjevali tudi daljše ideje! Še vedno pa velja, če je nekaj zanimivo za vse, objavite raje na forumu.

Toliko zelo na kratko, detaljna navodila za uporabo sporočil boste v prihodnjih dneh našli na FAQ (pogosto zastavljenih vprašanjih).

POZOR! TISTI, KI NISO PRIJAVLJENI V KULSLO, NE MOREJO PISATI DRUGIM UPORABNIKOM, KER JE ZA SHRANJEVANJE PISEM POGOJ, DA IMATE NA KULINARIKI ODPRTO (LAHKO TUDI ANONIMNO) PRIJAVO!

Še pojasnilo zakaj smo odstranili emaile:

Kljub temu, da iz KulSlo ne morete dobiti virusa, predstavlja objava vaših emailov dve nepraktični lastnosti:

1. Nekateri ne želite objave emaile, ker pošiljate iz službe in ne želite, da se vidi vaš naslov.

2. Objava emailov omogoča zlobnim "pajkom" robotom, ki pregledujejo spletne strani, da vaš email naslov pride na nezaželjeno listo nezaželjenih sporočil.

Če želite, lahko seveda nekomu, ki vam piše, poveste svoj email in komunicirata naprej preko njega. Če pa član KulSlo ne bo dal takšnega dovoljenja po sporočilu, drugi člani ne morejo več videti njegovega emaila. Pisma zaenkrat prihajajo samo v beležko na KulSlo, želimo uvesti tudi možnost, da se pismo pošlje na naslovnikov email, če bo naslovnik v nastavitvah to dovolil (ta opcija bo verjetno samo za Plu paket). Ne glede na to, kam bo sproročilo prišlo, v beležko ali na vaš mail, MAIL Ni VEČ VIDEN DRUGIM UPORABNIKOM in ROBOTOM.

Izjema smo seveda mi administratorji, ki vemo vse vaše maile in vam lahko od časa do časa tudi zatežimo preko njih. Ampak tega, če res ni kaj nujnega, ne naredimo, kajne?

Lepo se imejte, mi pa malo počivamo po tem precej zahtevnem posegu... Obstaja možnost, da kaj ne deluje, kot bi moralo, tako da... Potem mi pišite, lahko na email, lahko pa na uporabniško ime JERNEJ.

PS - Malo za test, mi lahko kdo kaj (lepega) napiše

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

koreno  

član od: 5.4.2002

sporočila: 4

20. mar 2003 17:02

ne vem če se spomiš (oprosti k te tikam), ampak pre leti sem napisal eno kritiko in upam da je pozabljena sem pa zelo vesel d je zadeva uspela lep pozdrav i še tako naprej Renato koreno

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

20. mar 2003 17:06

??? Vsake kritike pa prav gotovo ne držim v glavi ne vem koliko let Misliš kritiko na vidljivost emailov? Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

neznan uporabnik

20. sep 2003 13:32

Najprej lep pozdrav. Zanima me, če lahko tudi na vaših straneh dobim kakšna mnenja glede zmanjševanja teže, ker se mi zdi da sem to en dan opazila, ma ker sem na novo,se še ne dobro spoznam kam it,... Rada bi pač,da povem svoj problem in mi drugi pomagajo, saj ne kompliciram, ne? Hvala, Zini zini

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti