Jedilniki po montignacu

Joj ravnokar sem se pregrešila en košček čokoladice sem pojedla bom pa brez večerje danes za kazen, no lahki jogurt bom pojedla. Z: 2 dcl pomarančnega soka stisnjenega, PZ kruh, rio mare in paradižnik - a sploh lohk to jem? K: jajčevci in skleda solate M: jabolko ali kivi V: jogurt tamci

tamci,

če si pojedla košček črne čokolade, je to v redu. Ti kar normalno večerjaj - obrokov ne smeš izpuščati!

Kar se zajtrka tiče, na prvi stopnji naj ne bi kombinirala kruha in beljakovin. Na drugi stopnji pa lahko.

Z: polnozrnata rezina, lahka skuta, zelišča

M: jabolko

K: file aljaškega saja, kuhan brokoli; zelena solata

M: pest orehov

V: polnozrnate palačinke, slivova marmelada s fruktozo, kompot

tulka
Tulka, včeraj sem našla v trgovini: DOLGOZRNATI NARAVNI RIŽ MEŠANI NARAVNI RIŽ . oba se kuhata 50 minut MEŠANICO MUESLIJA z lanenim semenom, sezamom... POLNOZRNATE TESTENINE JOGURTE Z MALO MAŠČOB SIR ZA MALO MAŠČOB SIRČEK ZA MAZANJE Z 10% MAŠČOB Našla sem sojino mleko, vendar ima rok trajanja predolgi, zato takih stvari ne kupim. Morda sem motim. LP Migla
Kje se dobi fruktoza? Migla

Pri nas fruktozo dobiš v vseh trgovinah z zdravo prehrano, pri najboljšem sosedu, v Mullerju, DM pa je bila dolgo najcenejša (zdaj ne vem več). Malo preberi deklaracijo, ni vsaka fruktoza prava, nekatere so celo mešane z belim sladkorjem . Tudi rjavi sladkor nikakor ni vsak pravi, saj o tem sem že pisala, ne?

Za jutri imam v načrtu:

Z: špinačna omleta

M: lahek jogurt

K: solata iz belega in rjavega fižola, črne redkve, česna, šalotke, rdeče paprike ter nekaj rezin pustega piščančjega šinka

M: pusta ricotta s svežimi malinami

V: gratinirana cvetača in brokoli (skuhaš oboje skoraj do mehkega, preliješ z naslednjo mešanico - jogurt, gorčica, beli poper, sol, nariban lahek sir - in gratiniraš na žaru)

tulka
Z: sok dveh pomaranč pražena jajčka s čebulo, papriko in paradižnikom 2 kivija M: jabolko ali drugo sadje K: pražena zelenjava z malo mletim mesom, solata iz radiča in malo sira V: jogurt ali pusti sir s sadjem Miglla
V knjigi JEM, TOREJ HUJŠAM avtor zelo malo opisuje zajtrke. Pravi, da naj bi bili zajtrki najmočnejši obroki v dnevu prehrane. Druga knjiga pa ima polno receptor za kosila in večerje. Migla
Sem bila včeraj v Mercatorju in sem našla divjio riž, pa me kr kap 1 kg je 6 eur. Našla sem tudi Montignacove izdelke ampak so tako strašni dragi, da ne vem če jih moja denarnica premore. Tudi jaz pogrešam v knjigah zajtrke, si pa moram na hladilnik nalepit seznam z niskim in visokim GI, ker moram vsakokrat gledat kaj lahko jem ali ne. tamci

Nič, bo traba kar lepo nazaj na Montija 

Danes je v planu:

Z: kefir, 2 koščka polnozrnatega domačega kruha

M: jabolko

K: meso na žaru, paperonata (dušena mešana zelanjava: paprika, bučke, paradižnik), stročji fižol v solati

M: sadje

V: fižolova solata

Če bo vse po sreči, zraven popoldanske malice še kakšno urico sprehoda.

MM
navadna voda Z: pirin polnozrnati kruh, marmelada BS K: pirini široki rezanci s paradižnikovo omako M: ? V: mleto meso z zelejavo Lizzie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti