imam apisirup,ki mu je potekel rok 11.07.*Ali je za porabit ali naj ga vržem stran.
žolca
imam apisirup,ki mu je potekel rok 11.07.*Ali je za porabit ali naj ga vržem stran.
žolca
11. jan 2009 18:00
Glede na to, da je že več kot leto dni čez rok, verjetno ne vsebuje več vseh tistih koristnih snovi, zaradi katerih bi ga jemala. Jaz bi ga vrgla proč. matilda
11. jan 2009 18:09
Jaz bi ga poskusila in če ima normalen okus, bi ga pojedla. Bolj preventivno kot pa da bi čakala na kak hud prehlad. Saj konec koncev je glavna sestavina med in kot vemo iz izkušenj, meh lahko počaka tudi več let...
Nasja
11. jan 2009 18:57
Nasja, med se res ne pokvari, ampak je njegov rok trajanja vseeno le dve leti - ker po tem času naj nebi vseboval več toliko koristnih snovi. Žolca, saj pomoje ti res ne bo hudega, če boš sirup popila.... matilda
11. jan 2009 19:12
jaz pa ima kg ajdove kaše ki ji je že potekel rok uporabe in danes sem jo jedla.Shranjeno imam v pvc posodi in mislim da je še čist ok. a so take stvari še za uporabo,...? petardica
11. jan 2009 20:10
Petardica, odvisno koliko je čez rok. Če je bilo dobrega okusa, potem je že v redu. Jaz se ponavadi držim "pravila", da neka stvar, ki ima rok trajanja 1 leto ali več, sigurno ne bo pokvarjena 1 mesec čez rok. Izdelki, ki imajo rok trajanja teden ali dva, pa so zame uporabni le še kakšen dan po roku. Sicer pa na precej izdelkih piše, da je "uporabno najmanj do", kar pomeni, da je stvar čisto užitna, le da oni garantirajo le do določenega datuma. matilda
12. jan 2009 16:02
matilda je napisal/a: |
Petardica, odvisno koliko je čez rok. Če je bilo dobrega okusa, potem je že v redu. Jaz se ponavadi držim "pravila", da neka stvar, ki ima rok trajanja 1 leto ali več, sigurno ne bo pokvarjena 1 mesec čez rok. Izdelki, ki imajo rok trajanja teden ali dva, pa so zame uporabni le še kakšen dan po roku. Sicer pa na precej izdelkih piše, da je "uporabno najmanj do", kar pomeni, da je stvar čisto užitna, le da oni garantirajo le do določenega datuma. matilda |
12. jan 2009 16:08
Aha, veste, da imajo plenice tudi rok trajanja. Preverjeno so dva meseca po roku še nosljive;) Smo pri prvem namreč dobili dva paketa premajhnih za darilo, pa smo potem lovili rok, da naredimo malega, da jih ponosi. :))) In pri tamalem smo dobili še en paket premajhnih, pa ne vem kaj naj zdaj naredimo, ali naj jih raje komu šenkam.... matilda
12. jan 2009 16:17
matilda je napisal/a: |
Aha, veste, da imajo plenice tudi rok trajanja. Preverjeno so dva meseca po roku še nosljive;) Smo pri prvem namreč dobili dva paketa premajhnih za darilo, pa smo potem lovili rok, da naredimo malega, da jih ponosi. :))) In pri tamalem smo dobili še en paket premajhnih, pa ne vem kaj naj zdaj naredimo, ali naj jih raje komu šenkam.... matilda |
12. jan 2009 16:27
Tudi higienski vložki,tamponi,mila pokrovči za zapiranje kozarcev...vse to ima rok trajanja. petardica
12. jan 2009 17:18
Mislim glede na to, da je že kar nekaj časa čez rok, ga jaz nebi uporabljala, ker je le neke vrste zdravilo in nima kar tako označenega roka uporabe. Bolje, da kupiš novega, pa boš tudi ti mirna, glede kakšnih stranskih učinkov. solanKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja z genovskim pestom in piščančjo omako
Jabolka v srajčki