Rok trajanja

žolca  

član od: 18.1.2008

sporočila: 36

tema odprta - 11. jan 2009 17:23 | ogledi: 4.306 | odgovori: 10

imam apisirup,ki mu je potekel rok 11.07.*Ali je za porabit ali naj ga vržem stran.

žolca

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

11. jan 2009 18:00

Glede na to, da je že več kot leto dni čez rok, verjetno ne vsebuje več vseh tistih koristnih snovi, zaradi katerih bi ga jemala. Jaz bi ga vrgla proč. matilda

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

11. jan 2009 18:09

Jaz bi ga poskusila in če ima normalen okus, bi ga pojedla. Bolj preventivno kot pa da bi čakala na kak hud prehlad. Saj konec koncev je glavna sestavina med in kot vemo iz izkušenj, meh lahko počaka tudi več let...

Nasja

matilda  

11. jan 2009 18:57

Nasja, med se res ne pokvari, ampak je njegov rok trajanja vseeno le dve leti - ker po tem času naj nebi vseboval več toliko koristnih snovi. Žolca, saj pomoje ti res ne bo hudega, če boš sirup popila.... matilda

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

11. jan 2009 19:12

jaz pa ima kg ajdove kaše ki ji je že potekel rok uporabe in danes sem jo jedla.Shranjeno imam v pvc posodi in mislim da je še čist ok. a so take stvari še za uporabo,...? petardica

matilda  

11. jan 2009 20:10

Petardica, odvisno koliko je čez rok. Če je bilo dobrega okusa, potem je že v redu. Jaz se ponavadi držim "pravila", da neka stvar, ki ima rok trajanja 1 leto ali več, sigurno ne bo pokvarjena 1 mesec čez rok. Izdelki, ki imajo rok trajanja teden ali dva, pa so zame uporabni le še kakšen dan po roku. Sicer pa na precej izdelkih piše, da je "uporabno najmanj do", kar pomeni, da je stvar čisto užitna, le da oni garantirajo le do določenega datuma. matilda

femica  

član od: 27.8.2008

sporočila: 329

12. jan 2009 16:02

matilda je napisal/a:
Petardica, odvisno koliko je čez rok. Če je bilo dobrega okusa, potem je že v redu. Jaz se ponavadi držim "pravila", da neka stvar, ki ima rok trajanja 1 leto ali več, sigurno ne bo pokvarjena 1 mesec čez rok. Izdelki, ki imajo rok trajanja teden ali dva, pa so zame uporabni le še kakšen dan po roku. Sicer pa na precej izdelkih piše, da je "uporabno najmanj do", kar pomeni, da je stvar čisto užitna, le da oni garantirajo le do določenega datuma. matilda
saj to trgocvi oz. proizvajalci po moje vzamejo kar nekaj rezerve femica

matilda  

12. jan 2009 16:08

Aha, veste, da imajo plenice tudi rok trajanja. Preverjeno so dva meseca po roku še nosljive;) Smo pri prvem namreč dobili dva paketa premajhnih za darilo, pa smo potem lovili rok, da naredimo malega, da jih ponosi. :))) In pri tamalem smo dobili še en paket premajhnih, pa ne vem kaj naj zdaj naredimo, ali naj jih raje komu šenkam.... matilda

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2740

12. jan 2009 16:17

matilda je napisal/a:
Aha, veste, da imajo plenice tudi rok trajanja. Preverjeno so dva meseca po roku še nosljive;) Smo pri prvem namreč dobili dva paketa premajhnih za darilo, pa smo potem lovili rok, da naredimo malega, da jih ponosi. :))) In pri tamalem smo dobili še en paket premajhnih, pa ne vem kaj naj zdaj naredimo, ali naj jih raje komu šenkam.... matilda
ma zdaj ste pa ze uteceni, ne bi smel biti problem..... Sicer pa namig: Veri je novopecena mamica LP, R.

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

12. jan 2009 16:27

Tudi higienski vložki,tamponi,mila pokrovči za zapiranje kozarcev...vse to ima rok trajanja. petardica

solan  

član od: 13.12.2008

sporočila: 28

12. jan 2009 17:18

Mislim glede na to, da je že kar nekaj časa čez rok, ga jaz nebi uporabljala, ker je le neke vrste zdravilo in nima kar tako označenega roka uporabe. Bolje, da kupiš novega, pa boš tudi ti mirna, glede kakšnih stranskih učinkov. solan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti