Ambrosia

alibaba  

član od: 4.12.2007

sporočila: 328

tema odprta - 8. jan 2009 11:30 | ogledi: 1.242 | odgovori: 5

Ko sem bila pred časom kar dolgo v Angliji (in bila celo navdušena nad nekatero njihovo hrano- pa ne mislim fish&chips), se mi je v spomin vrisnil Ambrosia puding z rižem (če me spomin ne vara, prodajajo v pločevinkah valilijevo kremo, pa tudi tako z rižem). OK, boste rekli, konzerva... (mimogrede, se jo dobi pri kateri od naših sosed - nostalgija?) Kaj pa če bi jo hotela skuhati? Mlečni riž v vanilijevem pudingi je zelo, zelo bled približek...

alibaba

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

8. jan 2009 12:14

Kolikor sem popotovala po stričku guglu, sem dobila vtis, da je Ambrosia blagovna znamka, ki prodaja čuda proizvodov. Nikjer pa nisem zasledila recepta za to jed, edino recept za ambrozijevo riževo pito sem odkrila. Zanjo se pa rabi limonin puding, ki se pri nas, na žalost, nič več ne dobi. Evo nekaj zadetkov:

http://www.google.com/search?sourceid=navclient&

LP

cervus

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

8. jan 2009 12:29

Alibaba, Ambrosijin "rice pudding" je podoben kot tisti v receptu za custard pudding. fresh

alibaba  

član od: 4.12.2007

sporočila: 328

8. jan 2009 12:31

Je, res je blagovna znamka, ki pa jo (vsaj tam kjer sem jaz bila) uporabljajo kar za poimenovanje te kreme (tako kot mi rečemo jogi vsaki vzmetnici). Tudi jaz sem malo guglala, ampak ne preveč uspešno... Saj, kdor pozna bo vedel... Bom zelo vesela vsake pomoči. Sem ravno ugotovila, da je pravzaprav CUSTARD to kar iščem. Se pravi neka jajčna krema... alibaba Sporočilo je spremenil(a) alibaba dne 08. jan 2009 12:52:36

dixi  

član od: 30.11.2005

sporočila: 208

8. jan 2009 16:07

Sem pogledala v leksikon, kjer piše, da je ambrozija božanska jed in mazilo, ki naredi smrtnike nesmrtne. Če je to isto kot ambrosia, pa le brž pogruntajte katera jed je to, da jo začnemo uživati. dixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti