Moj vrt

Prosila bi za nasvet. V čilijih pri peclju mi neka živalca zvrta luknjico. Ko ga utrgam in prerežem te živalce ni notri. Katera živalce bi lahko to delala? Po moje ni gosenica.

malaga

Takole pravi umetna intelegenca :

Zelo verjetno gre za koruzno veščo (Ostrinia nubilalis) ali strigalico (Forficula auricularia), v nekaterih primerih pa lahko takšne luknjice povzročijo tudi majhni polži slinarji.Čeprav ste omenili, da po vašem mnenju ni gosenica, je ravno gosenica koruzne vešče tista, ki se najraje zavrta v plod tik pod pecljem. Razlog, zakaj ob prerezu plodov ne najdete nikogar, je v njihovem načinu hranjenja in življenjskem krogotoku: živalce plod bodisi pravočasno zapustijo, se preselijo na sosednji čili, ali pa v njem sploh ne živijo, ampak ga obiskujejo le ponoči.

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

To sem tudi jaz prebrala. Štos je v tem, da pri nas na Rakitni ni koruze. Od kje bi potem prišla koruzna vešča? 

malaga

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.