Karcher

urskac  

član od: 27.2.2006

sporočila: 85

tema odprta - 7. nov 2008 8:00 | ogledi: 3.829 | odgovori: 6

Zdravo!

Včeraj je prišla reklama iz Hofra za parni čistilnik; več na http://www.hofer.si/si/html/offers/58_8880.htm?WT

Zanima me, če katera že kaj podobnega ima, in kako se obnese. Naj povem, da imamo po celem stanovanju ploščice po tleh, tko da bi mi kej tacga prišlo prav.

Hvala za vaše odgovore

sonček

pujsek  

član od: 10.9.2008

sporočila: 129

7. nov 2008 9:09

Jaz imam parni čistilec, sicer ne tako velikega, vendar ga ne uporabljam prav veliko. Res pa je, da pride prav recimo enkrat na dve leti, ko me prime za popolno generalno. Večkrat tudi ni fajn, ker se mi zdi, da veliko materialov uničuje. Tud za wc je fajn, samo ga res ne čistim s tem pogosto. Če potrebuješ mašino za čiščenje tal, ti toplo priporočam vodni sesalec. Sploh ni potrebno, da je nek hud in drag ko hudič, dovolj je, da posesa vodo. Zakaj? Ko pomovaš tla s čimerkoli, pač enakomerno napacaš umazanijo, ki jo potem brišeš in brišeš pa splakuješ do onemoglosti. Podobno po s parnim čistilcem. Res ti bo dvignil kak flek, vendar boš potem spet ta flek mogla z nečim pobrisat in pri tem je veliko verjetnosti, da s cunjo ne bo šlo vse stran. Če imaš pa sesalec, ki posesa vodo, počasi ploščico po ploščico obrišeč z malo bolj mokro gobico in posešas vodo, ki potegno vso umazanijo s sabo. Res je fajn tak način. Ne moreš verjeti, kako usrana voda pride, po tleh pa lahko vsaj še naslednji dan hodiš z belimi nogavicami LP pujsek

urskac  

član od: 27.2.2006

sporočila: 85

7. nov 2008 9:44

Ha, ha, ja bele nogavice....ravno zadnjič sem šla eno uro po tem, ko sem pomila z belimi nogavicami čez kuhinjo in dnevno, predno sem šla na aerobiko....joj, sem mislila, da bom dobila živčni zlom! A je mogoče kakšna znamka vodnega sesalca, da jo priporočaš oz. imaš izkušnje? sonček

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15840

7. nov 2008 10:01

Najbolj fino je, če si neroda kot jaz, da potem, ko z vodnim sesalcem vse lepo počistiš, posodo z vso svinjarijo v vodi, ki jo namrevaša vlit stran, po nesreči zliješ po ravnokar očiščeni dnevni sobi. To so posebni užitki, ki jih nudi samo vodni sesalec.

Mi imamo enega od batagela, kombiniranega, in smo zadovoljni z njim. Pred leti smo imeli Kirbyja, tudi z možnostjo kombiniranja za suho in vodno sesanje, pa je končal v garaži, z njim zdaj samo avto sesamo, ker se je toliko kvaril, da za kirby niti slišat več ne smem (ampak sesal je pa dobro, ni kaj.)

Kaerherja pa imamo bolj za zunanje površine, ali pa če se res kak vodni kamen nabere. Vsekakor uporabna reč.

Mamamia

mamamia

pujsek  

član od: 10.9.2008

sporočila: 129

7. nov 2008 10:20

Urskac lahko je navadni sesalec, pogoj je samo, da posesa vodo. Jaz si sicer sposodim od tašče, ki ima od Batagela. Ampak sama si ne bom kupila tako dragega. Itak je tista varianta čiščenja s sesalcem, ko špricaš tudi čistilo, meni osebno brez veze. Če samo pošpricaš in takoj posesaš, se nič ne pomije. Mi je veliko bolje, da sama z mokro gobico malo podrgnem po manjši površini, potem posesam in tako naprej. To pa zmore vsak sesalec, ki sesa vodo. Tudi sedežno sem očistila tako, da sem z mokro gobico podrgnila in potem ven posesala vodo iz blaga. Tako da imam v planu kupiti navaden sesalec, ki sesa vodo. Samo da po selitvi pridemo malo k sebi. Je pa tudi parni čistilec vsekakor tudi uporaben, kot pravi mamammia. Ampak za ciščenje tal vsekako ne. Vsaj po mojih izkušnjah. Tako da, če bi se odločala samo za eno, bi zagotovo izbrala sesalec za vodno sesanje. LP pujsek

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

7. nov 2008 11:15

Midva imava parni čistilec (ne sicer Karcherja) in sva srednje zadovoljna. Res je, da očisti medeže maščobe, fuge v kopanici (noro videt) in še kakšne manjše zadevščine. Za čiščenje tal vobče pa ni primeren. Ker ne očisti dovolj dobro - vedno moraš za njim pobrisati še klasično - s krpo. Zaradi tega čistilnik tudi več ali manj samuje.

Sonja

Miro  

član od: 6.9.2007

sporočila: 40

7. nov 2008 13:53

Imamo majhen in poceni parni čistilec, ki smo ga uporabili celo dvakrat. Tudi vodnega Batagela imamo, ki je bil na začetku bolj uporaben, sedaj pa sameva in ga uporabimo le še za garažo. Z njim je preveč dela za majhna tedenska čiščenja. kar pa se kvalitete čiščenja tiče so moje izkušnje podobne kot jih ima urskac. Po dvakratnem vodnem sesanju balkonskih ploščic sem potegnil čez z wipe it gobico in se zgrozil. Miro

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtmalaga
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti