Za pekeče ne vem, sem pa letos sinu naredila lokomotivo. Spekla sem 2 roladi širine pekača, ki je priložen pečici. Eno sem prerezala točno na polovico, to sta bila vagona. Drugo sem prerezala na tričetrt, večji del je lokomotiva, manjši pa kabina na lokomotivi. Sestavila sem lokomotivo: večji del spodaj, nanj sem na vrh za kabino prilepila manjšega in malo potlačila, za dimnik sem spredaj navpično postavila dve zlepljeni kupljeni mini roladici od Gorenjke (tiste, ki jih je pakiranih več skupaj). Lepi se lahko z beljakom ali s kremo. Vse skupaj sem oblila s čokolado. Ob strani sem prilepila dva velika kolesa (Jaffa piškoti) in dva manjša kolesa (manjša okrogla piškota). Vagoni: vsakega posebej sem oblila s čokolado, ob strani sem prilepila po 4 manjša kolesa. Vse skupaj sem povezala s polovičkami Grisini palčk, pomočenih v čokolado.
Dolg karton oblečeš z alufolijo (ali čim primernim), nanj zložiš vlak. Če se radi igrate, lahko z brizgalno vrečko z beljakom (ali limoninim ledom) narišete okna, vrata ipd. Iz dimnika se lahko kadi kosem vate. Jaz sem na vrh vagonov zapičila samo svečke.
Preprosto, zelo učinkovito. Lahko spečeš eno sadno, eno čokoladno rolado, da se zadovolji vse goste. Če imaš prav veliko povabljencev, samo dodajaš vagone.
Karkoli boš naredila, naj ti uspe, splača se.
lp fani