Martinovo

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

6. nov 2013 11:21

Meni mlinci ne pašejo k raci s pomarančno omako, k tej se podajo kakšni kormpirjevi kroketi, morda skutni žličniki, krompirjeva rulada ... morda pa samo glazirana zelenjava. Mlinci morajo biti prepojeni s sokom pečenke (no, vsaj pri nas doma), račka s pomarančno omako pa ni tako mastna in izdatna kot recimo pečena gos.

 

Kitajsko zelje meni v tako kombinacjo ne sede, kar seveda ne pomeni, da ga ti ne pripravi zraven. A pomarančna omaka je sama po sebi dovolj aromatična in dopolnjuje meso račke, da so priloge izrazitih okusov odveč.

 

Ravioli z lososom zvenijo zanimivo, sicer ni to tipična jed za Martina, a zakaj ne bi malce posodabljali?

 

Pravzaprav je vse stvar okusa in če meni kaj ni všeč to ne pomeni, da ni dobro; komu drugemu je to lahko zelo všeč. Sama namreč nimam rada preveč močnih, izrazitih okusov na kupu.

 

Seveda je vse odvisno od tvojih jedcev in njihove prirpavljenosti na novosti in posebnosti.

 

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

6. nov 2013 12:24

Jaz sem zelo za nove kombinacije. Bi pa tudi rekla, da ne kombiniraj več močnih okusov, če nisi že kdaj prej poskusila in veš, da gredo v redu skupaj. Če bo raca s pomarančno omako, potem bodo okus omake mlinci in dušeno zelje povsem prevpili. V tem primeru se raje odloči za "nevtralne" priloge - recimo krompirček in zelenjavo na pari, ali glazirane šalotke in široke rezance ali kaj takega. Če pa raco spečeš v pečici z jabolki ali kostanji, potem pa gredo zraven mlinci, zelje, cmoki pa take stvari. Skratka - ne preveč močnih okusov na istem krožniku. Drigače pa - kakor vam drago. K raviolom z lososom tudi gre dobro vino, zakaj si jih potem za vinskega svetnika ne bi privoščili, če so vam všeč?

Glavno, da se Martina počasti tako, da so vsi častilci zadovoljni.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti