V bazi ne najdem recepta a pjano nevesto. Ker ga nikoli nisem delala sem ga želela preizkusit, pravijo pa, da je zelo enostavna sladica. Ima kdo ta recept?
ANTEJA
V bazi ne najdem recepta a pjano nevesto. Ker ga nikoli nisem delala sem ga želela preizkusit, pravijo pa, da je zelo enostavna sladica. Ima kdo ta recept?
ANTEJA
22. okt 2008 12:17
Če boš v iskalca vtipkana Pijana nevesta, boš dobila na pladnju 8 receptov. Pa še pluska imaš.
Ognjič
22. okt 2008 12:26
Sestavine: BISKVIT: 3 jajca 9 žlic slaadkorja 9 žlic moke 9 žlic mleka 9 žlic olja 4 žlice kakava 1/2 pecilnega praška 1 vanili sladkor PRELIV: 1 dcl ruma 1,5 dcl mleka 9 žlic sladkorja 3 rezine limone 1 vanili sladkor cimet po okusu KREMA: 9 dcl mleka 2 vanili pudinga čokolada v prahu POSTOPEK: Bisvit: sestavine za biskvit zmešaš in pečeš v pekaču na temperaturi 180 st. približno 30 min. Preliv: zmešamo 1 dcl ruma, 9 žlic sladkorja in 1,5 dcl ruma, 3 rezine limone, 1 vanili sladkor in cimet po okusu. Vsebino segrejemo, da zavre in z njo prelijemo še topel biskvit, ki bo tekočino kasneje popolnoma vsrkal. Krema: skuhamo 2 vanilijevega pudinga v 9 dcl mleka. Nato puding z mešanjem ohladimo toliko, da je še zmeraj gosto tekoč in z njim prelijemo biskvit. vse skupaj postavimo za nekaj časa v hladilnik. Ko je puding primerno ohlajen, dodamo še stepeno smetanoin jo enakomerno porazdelimo po celotno površini. Vse skupaj okrasimo s čokolado v prahu. Dober tek! naty
22. okt 2008 12:38
Hvala obema.
ANTEJA
22. okt 2008 16:07
Mogoče bi pa v prihodnje poizkusila z bolj knjižno oz. manj pogovorno (narečno) slovenščino. Samo nasvet...lp
peterKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Moje štručke
Zdrava orehova potica