Prvi zobki-izkušnje

ja moj ta starejši je prvega dobil pri 11 mesecih. ni pa nike, je pol naredil do dveh let vse. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/
no pri nas je bilo pa tako, da je prvi sin dobil prvi zobek pri 9. mesecu, medtem, ko ima drugi sin pri 9. mesecu že 6 zobkov. tako da je to zelo različno priv priv
Naš Aljaž ima pa pri 7 mesecih 8 zob. Drugih izkušenj pa nimamo, ker je Aljaž prvi. kuharica Mici

Moji hčerki sedaj raste prvi zob(6 mesecev), pa me zanima ali je tudi pri drugem, tretjem zobu  itd toliko jokanja in nerganja?

Rudolf Maister

Ne moreš vedeti - lahko več, lahko manj, pripravi se na vse in bodi potem vesel, če se ne bo zgodilo. Saj imaš tudi sam zobovje in veš, da ga kak zob kdaj svira malo bolj kot drugi, lahko imaš pa tudi srečo in sploh ne veš, da jih imaš.

Sonja

Ojoj zobki, naš je prvega dobil skoraj pri enem letu. Pri vsakem zobku je bila vročina in jok, tako, da že nismo vedeli ali je spet zobek na pohodu ali kaj drugega...groza. Sedaj, ko pa dobiva stalne je pa spet hudič, noben ne izpade sam, vsakega je potrebno puliti, ker od zadaj ven sili stalni. Ker je tako pozno dobil zobke, sem seveda kot neizkušena mamica šla k zobozdravniku po nasvet. Le ta me je potolažil, da brez zob še nihče ni šel v šolo ...

kvačkarica

baje se da v avstriji dobiti neke homeopatske kapljice, ki pomagajo otrokom pri prvih zobkih. Ima kdo kakšne izkušnje s tem?

Nas to še čaka, v naslednjih mesecih, trenutno smo napolnili 3 mesece :)

tamara

Čeprav pri mojih otrocih ni bilo teh težav, kolikor vem se tudi pri nas v lekarnah dobi ena tekočina za dlesni mazat, in se s tem blaži bolečina ob dobivanju zobkov.

SMARTY1

Tej "tekočini"  se reče gengigel. 

Sweetness Bakery

Ja, res se dobijo homeopatske granule  za te zadeve. Moja šefica jih uporablja, mali bo septembra star eno leto. Naj povem, da res pomagajo. Jaz sem pri nas kupovala Kalgel, ampak na koncu ni  več pomagalo, za te homeopatske stvari pa še nismo vedeli. Tako, da sem se ob hudih bolečinah dajala Calpol sirup.

kvačkarica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti