član od 200415867 sporočil
Bom jaz prilepila recept za sicer trinadstropno torto. Loni je že prispevala tudi sliko, in iz izkušenj lahko pove, da je torta kompaktna, da se torej kljub trem nadstropjem ne posede, in se tudi pri dveh ne bi, pa še sočna je (to zdaj lahko potrdiva že dve). Slikica je na enem izmed forumov, naslov mislim da je pod naslovom torta mamamia. Je pa recept star okoli 20 let, iz nekdanje revije za ženske Svijet je.
Namesto za tri nadstropja količino testa razdelimo za dve nadstropji.
Za testo: pet jajc, šest žlič močne kave, dve žlici kakava, malo pomarančnega likerja ali svežega pomarančnega soka (1,d jedilne žlice), 3,5 dl sladkorja, 3,5 dl moke, 2,5 čajne žličke pecilnega praška;
za krem: štiri jajca, 14 dag sladkorja, 14 dag čokolade;
šest dl sladke smetane, štiri žlicesladkorja v prahu, dva vanilijeva sladkorja;
25 dag jedilne čokolade in dve žlici mleka za preliv
Za testi steparumejake s sladkorjem, dodaš kavo, kakav,liker, moko inpecilni prašek (to dvoje prej skupaj preseješ), na koncu pa še sneg iz bejakov. Testo spečeš v treh različno velkh modlih (po receptu je 26, 19 in 13 cm, a jaz sem elala drugače, ker nisem imela takih posod). Pečeš na 170 do 180 stopinjah, kot biskvit, tam nekje okoli 20 do 30 minut.
za kremo stepeš nad paro jajca, naribano čokolado in sladkor, ko je krema hladna, dodaj dobro stepeno maslo.
Vsako plast torte prerežeš in premažeš s kremo, na rkemo daj tanko last sladke smetane. Nekaj kreme prihraniš, da lahko vsa tri nadstropja zlepiš, nekaj smetane pustiš za okras.
Ko je torta zložena, jo prelješ s čokoladnim prelivom,najbolje da zliješ po gornjem nadstropju in naj čokolada potem lepo teče navzdol.
Mamamia
mamamia