Pozdravljeni! V časopisu sem zasledila Philipsov parni kuhalnik(flavour booster).V njem lahko kuhaš tri stvari na enkrat. Pa me zanima če ima katera že tak kuhalnik ali podobnega.Kako se vnjem kuhain kakšne je potem hrana?
Milži
Pozdravljeni! V časopisu sem zasledila Philipsov parni kuhalnik(flavour booster).V njem lahko kuhaš tri stvari na enkrat. Pa me zanima če ima katera že tak kuhalnik ali podobnega.Kako se vnjem kuhain kakšne je potem hrana?
Milži
8. okt 2008 11:19
Doma imam parni kuhalnik od Brauna. Zelo zadovoljna. Sicer ne kuham več jedi hkrati, uporabljam pa ga za npr. korenček, bučke (za solato), brokoli, cvetačo, krompir v kosih... Pa pri cmokih in štrukljih je nepogrešljiv. Zelenjava ima drugačen, bolj poln okus kot kuhana v vodi, ohrani barvo in obliko. Jaz je še solim ne. Cmoki pa itak... Sploh kvašeni. Če boš uporabljala, ti priporočam. Glede konkretnega od Philipsa pa ne vem... alibaba
8. okt 2008 11:45
Mi imamo philipsovega in nimam pripomb. Zadeva je primerna predvsem za pripravo dietne hrane, še posebej pa za zelenjavo, saj ta ohrani barvo in aromo, ki med kuhanjem v vodi kaj rade izgubijo. Zelenjavo in ribe začinim potem, ko so že kuhane, z olivnim oljem in svežimi zelišči.
Za cmoke pa nimam izkušenj.
Mamamia
mamamia
8. okt 2008 12:05
Parnega kuhalnika nimam, sem pa zadnjič gledala v Celovcu ene nove aparate od tefala. Tukaj so spodaj v desnem kotu:
http://www.initiative-gesund-geniessen.at/
predvidevam, da je prvi za kuhanje s paro, lahko se pa motim.
Quelle prodaja za 200€ parno pečico, cena ni visoka, je pa primerna firmi.
http://www.bolha.com/oglas3523958/silva-parni-kuha
Ko tole gledam, razmišljam, da potem mikrovalovne sploh ne rabim več, pogrešala bi jo edino za kuhanje pudinga.
Lijana
8. okt 2008 19:24
Hvala vam za mnenja jaz ga rabim zaradi dijete.Videla sem ga v nedeljskem dnevniku.Pa se mi ne zdi pretirano drag (80€in50€) Milži
8. okt 2008 22:52
Te, ki jih navaja LIJANA, sem videla na sejmu Narava Zdravje. Pa je bila množica ljudi, tako da nisem spraševala nič tam. Me pa zanima, kakšne izkušnje imate s temi aparati. Ker imam lonec za kuhanje na pari - oz. cedilo za v lonec, pa se bojim, da bi se mi na aparatu le nabiral prah. LP,Janina JaninaC
29. okt 2008 17:54
lijana, kako pa ti narediš puding v mikrovalovni? femica
29. okt 2008 19:54
Femica, čisto enostavno. V MWP zavrem mleko, pri moji to traja 8 minut za malo manj kot en liter. Odstranim tisto mrenico, ki se naredi na vrhu in vlijem noter pudingov prašek, zmešan s sladkorjem (natrenom) in mlekom, premešam z metlico, dam noter za eno minuto, spet premešam in to ponavljam toliko časa, da se začne gostiti. Ponavadi moram vajo 3x ponoviti.
Lijana
30. okt 2008 7:45
hudo, to moram pa poskusiti! femica
30. okt 2008 7:57
Jaz imam doma cedilo za v lonec, pa se mi zelo obnese. Vendar riža ne morem kuhati v tem, so luknje prevelike. Rada pa bi imela še za kuhanje riža na pari kakšen takšen "dodatek"....ali obstaja? Ali moram kupiti parni kuhalnik? Ali se da v tem parnem kuhalniku tudi riž kuhati ali samo večje zadeve (zelenjavo)?
30. okt 2008 9:06
Tako kot puding se lahko naredi še bešamel (vendar brez prepražene moke- ki je itak škodljiva). alibabaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pistacijeve rolice
Bučni mufini s kremastim nadevom