Vzmetnica dolar

nitta  

član od: 13.1.2008

sporočila: 384

tema odprta - 4. okt 2008 23:03 | ogledi: 7.113 | odgovori: 10

Pozdravjene,

tukaj vas je res toliko brihtnih glav in imate toliko življenskih izkušenj, da se kar moram malo posvetovati z vami. S fantom kupujeva novo vzmetnico (sedaj spiva na raztegnjenem kavču, tako da veste kako me že vse boli). Zadnič sva šla pogledat v SK-company ki so menda zastopniku za Bayer, ženska tam ni vedela nič, niti cene iz cenika prebrati, ko pa sva jo vprašala če sama uporablja to vzmetnico, je pa rekla da bog ne daj :) v glavnem ni prodala nama nič, enaka zgodba o nevednosti se je zgodila pri Bavaria vzmetnicah. Ko pa sva klicala v podjetje Dolar, so nama vse lepo razložili, v ponedeljek pa peljeva svoje riti na probo k njim :) Ima morda kdo od vas njihovo ležišče in pa kakšne so vaše izkušnje.

lepa hvala za odgovore že v naprej :)

nitta

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

4. okt 2008 23:43

Nočem sicer delati reklame, pa vseeno, kaj pa Hitex, Lineaflex, Lagea (z imeni nočem delati reklame, te sem si sama ogledovala, poleg Dollarja)? Oziroma, sama mislim, da smo tako različni, da ne moremo posploševati, včasih sem se smejala ob tem, ko je kdo povedal, da imata s partnerjem /ko vsak svojo vzmetnico, sem mislila, da je bilo tako samo v starih cajtih. Potem ko sem tudi sama to izkusila, sem modro tiho. Se je kdaj zjutraj zgodilo, da sem se usedla v avto in se odpeljala domov naspat.

Želim vama uspešno testiranje , mislim pa, da bi morala iti še kam drugam pogledat in probat.

Loni Makaroni

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

5. okt 2008 0:54

Ja, škoda je , da se v teh razstavnih salonih ne da testirat vzmetnic več ur skupaj, da bi človek res dobil občutek, kaj mu ustreza. Jaz sem jih enkrat že vprašala, če bi me vzeli v službo - kot profesionalno preizkuševalko. Malo heca. Midva z mojim dragim sva za 55 kg različni težka (v njegovo korist, itak). Samo par let sva imela enojno vzmetnico - nikoli več. Ko je on namreč zjutraj vstal, sem se iz svojega lepo napetega dela kot valjar zavalila na njegovo že močno zdelano dolino. Potem sva kupila dve, prilagojeni za različne teže - seveda enake višine. Njegova bo zdaj zdaj končala na smetišču , bova kupila pač novo, moja pa je po petih letih še čisto OK. Kar se tiče spanja, je bolj udobno na dveh, za stiskanje je pa tudi zadosti prostora. mamaF - Mojca

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

5. okt 2008 6:22

Loni je napisal/a:
........................................................................

......................................................................................... Se je kdaj zjutraj zgodilo, da sem se usedla v avto in se odpeljala domov naspat.

Želim vama uspešno testiranje , mislim pa, da bi morala iti še kam drugam pogledat in probat.

Loni Makaroni

Pa ne zaradi vzmetnice.

ežoj

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

5. okt 2008 7:11

Tudi jaz kupujem novo vzmetnico, pa ne vem, za kakšno se naj odločim. Mogoče lahko ve podate svoje izkušnje? Kaj uporabljate, kako spite? kaj priporočate? Saj več ljudi več ve, a ne?

Kyara

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

5. okt 2008 7:55

Midva sva zamenjala pred enim letom, prej je bila lineaflex, sedaj tudi, pa v prihodnje bo tudi. Ta je sicer med njihovimi dražjimi, je pa "zlata".Prejšnja po sedmih letih še ni bila zelo zdelana, zamenjala sva jo, ker sva kupila spalnico, pa je ta postelja večja. Sva pa vse info dobila v lesnini, so ful dobro svetovali. lp

peter

jass  

član od: 9.4.2006

sporočila: 521

5. okt 2008 8:35

Midva sva tudi lani kupila novi vzmetnici, Meblo stress free in po slabem letu ne menjam za nič na svetu. Ko sva se odločala jih je bilo kar nekaj v igri na koncu pa je prevagalo vprašanje lastniku trgovine na kateri spita on in žena. Je pa res da se poznamo. jass

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

5. okt 2008 9:58

Midva imava lateks ležišči  od dollarja že kar nekaj let, seveda vsak svojega ,  pred njima  sva imela francosko posteljo z enim ležiščem in sva rekla, da nikoli več. Kadar se je mož obrnil, sem se zbudila.

Nekateri jamrajo zaradi reže med posteljama. Najina je tako na knap, da komaj veš, kje je stik. Za dollarja sva se odločila, ker je nam najbljižje, če bi bila s Koroške, bi se verjetno za hitexa. Saj surovino tako ali tako dela nekaj podjetij na svetu, naša podjetja narežejo na mero in oblečejo ter prodajo. Najina ležišča so iz latexa, zdaj delajo tudi iz hladne pene. Hčerka ima takega in zelo pohvali, ob nakupu je bil nekaj dražji kot latex. Ne bi  svetovala dormea, ker se hitro deformira, na njem ni tako prijetno ležanje in precej uporabnikom je splesnel.

Za  ležišče iz pene ali latexa potrebuješ tudi gibljivo letveno dno, brez tega ne bo niti na najdražjem ležišču prijetno spati.

Zelo se pohvalijo tudi z vzmetnicami, katere imajo žepkaste vzmeti, kjer je vsaka vzmet posebej oblečena v blago. Kaj pa vodna postelja? Kdor jo ima, pravi, da je ne bi več zamenjal.

Lijana

Sporočilo je spremenil(a) LIJANA dne 05. okt 2008 09:59:31

jedert  

član od: 31.7.2008

sporočila: 77

5. okt 2008 10:13

Pri nas smo jih menjali lani. Res se je težko odločiti, ker ne veš, kaj bi kupil, kajti ponudba je kar široka. Nekaj smo jih tudi preizkusili, čeprav se mi zdi, da tisto cca enominutno poležavanje na vzmetnici ni kaj prida test (pravi občutek bi dobil, če bi jo testiral recimo eno noč). Nazadnje smo se - naveličani iskanja, odločili za "Slovensko posteljo", ki smo jo zasledili na sejmu pohištva. Kupili smo vzmetnice, ki so prilagojene teži. Prvi teden spanja na novi zmetnici je bil precej neudoben, zjutraj sem se prebujala kot pretepena. Nato se je telo prilagodilo (vsaj tako sem zaključila) in zdaj sem z nakupom zadovoljna. jedert

nitta  

član od: 13.1.2008

sporočila: 384

5. okt 2008 13:12

Pri nama je tako, da je razlika v teži nekje 15kg, tako da imava srečo :) glede te vzmetice sva že toliko stvari pregledala, da sva po pravici povedano že kar malo utrujena od vsega. Pri Dolar-vzemtnicah so nama rekli, da jo lahko prineseva po mesecu nazaj, če nama ne ustreza, v enem mesecu pa že vidiš kako spiš na njej. Ker imava velikost postelje 140x200, nama ne preostane drugega kot ena vzmetica, večja postelja pa ne pride v poštev zaradi premajhnega stanovanja. Skoraj sigurno pa se bova odločila za 7 točkovno lateks vzmetnico, jo je priporočala tudi ena fizioterapevtkinja. nitta

andreja1  

član od: 3.11.2006

sporočila: 27

5. okt 2008 21:28

Tudi midva imava latex exclusiv ležišče od Slovenske postelje, vsak svojo vzmetnico ampak različne trdote. Trdota vzmetnice je pomembna zaradi različne teže posameznika. V njihovi trgovini so zelo prijazni, vse razložijo. Če ti slučajno vzmetnica ne paše, jo lahko zamenjaš za kakšno drugo. Sedemconska vzmetinca pri mojih 50 kilah ne bi prišla do pravega učinka, zato so mi priporočili mehko latex exskluziv. Nista bili ravno poceni, ampak jih ne bi zamenjala za nič drugega. LP Andreja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti