Tudi moja mami uporablja te lističe in je super zadovoljna. Lističi delujejo tako, da oddajajo določen vonj, ki privlači zgolj moške molje, ki se nato prilepijo. Zato naj bi šlo za nekoliko bolj dolgoročno rešitev, ki "kastrira" kolonijo moljev, saj odstrani vse moške molje in onemogoči nadaljnje razmnoževanje.
Drugače pa bi rada opozorila na to, da molji pogosto pridejo v gospodinjstvo skupaj s hrano, ne samo "od zunaj". Predstavljajte si npr. skladišče, kjer hranijo moko, preden jo pošljejo po trgovinah. Raj za molje! Sigurno se kak jajček ali dva znajdeta tudi na drugi strani papirnatega škrniclja. Prijateljica je enkrat popolnoma popenila zaradi moljev in je popolnoma vse zmetala iz omar v smeti. Vse: hrano, prazno embalažo, res vse. Lotila se je tudi temeljitega čiščenja. Potem je kupila neke sila drage plastične škatle tipa tupperware in vsa živila, kjer se ponavadi srečajo molji, hranila tam notri (tudi čajne vrečke, arašide, ovsene kosmiče, orehe ipd). Po dveh mesecih so po škatlah (pazi, notri) od moke in čokolinota spet veselo letali molji. Pa ni kolegica nobenega suhega okrasja prinesla v kuhinjo ali kaj takega. Tudi če bi bili molji še od prejšnjič - kako bi pa prišli v škatle, ki niso nikoli samevale odprte? Poaskusite same. Dajte zapret neko tako živilo v pločevinasto posodo (kot npr. za kavo), v katero bi molji bolj težko zvrtali luknjice. Potem pa posodo odpite če kaka 2 ali 3 mesece:) Jaz sem poskusila z lanenim semenom - me je skoraj kap ko sem odprla. Po 4 mesecih je bilo vse skupaj čisto polno tistih belih nitk in moljev. Bljak!
Stentor
Sporočilo je spremenil(a) Stentor dne 05. sep 2008 09:33:18