Pozdravljeni!
Letos je kar velliko lisičk in golobic pa me zanima če ima kdo izkušnje z vlaganjem v kis .jaz do sedaj razen jurčkov in kostanjevk nisem vlagala drugih gob.Mogoče kdo ve kako se obnesejo lisičke in golobice v kisu?
Lp in hvala Romanad
Pozdravljeni!
Letos je kar velliko lisičk in golobic pa me zanima če ima kdo izkušnje z vlaganjem v kis .jaz do sedaj razen jurčkov in kostanjevk nisem vlagala drugih gob.Mogoče kdo ve kako se obnesejo lisičke in golobice v kisu?
Lp in hvala Romanad
http://www.najdi.si/trident/quickpreview.jsp?q=vlaganje+v+kis&qpts=1199&rn=20487297
tukajle nekaj teorije, iz prve roke ti pa povem, da sem vlagala golobice - zdrave, mlade - dva dela kisa, en del vode (jaz dam vode še mičkeno več, ker ne maram zelo kislo), sol po okusu, poper v zrnju, lovorov list, mlade olupljene šalotke ali majhna, srebrna čebulica - to zavrem, dodam golobice, vrem nekako 8 minut, vroče napolnim v kozarce, zaprem in počasi ohladim. Aha, če ti je všeč, pa mešanici lahko dodaš še malo olja.
LP
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | Trixi |
| malo za hec | johana |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gravče Tavče ali Prebranac

Kruhove kroglice