Živjo,
a mi lahko kdo prosim posreduje recept za to francsko pijačo? Ga ni prav nikjer mogoče najti, vsaj meni ne uspe ... Hvala in LP
Živjo,
a mi lahko kdo prosim posreduje recept za to francsko pijačo? Ga ni prav nikjer mogoče najti, vsaj meni ne uspe ... Hvala in LP
2. avg 2008 20:34
Če ste iz Ljubljane, pastis občasno lahko najdete v Leclercu. Pri "najboljšem sosedu" pa skoraj redno imajo na voljo pernod, kar je v bistvu isto kot pastis, samo od drugega proizvajalca.
Miroslav Vulović
3. avg 2008 8:32
Ko smo ravno pri pernodu in ostalih janežovih žganjih, ima kdo Goljatov recept za ribje fileje v omaki iz pernoda? Nikjer ne najdem svojih "ribjih" receptov, imam pa še nekaj uzota, ki ne gre v promet. Ta omaka pa je bila zelo dobra. mimika
3. avg 2008 13:53
a morda misliš na filete iz morskega lista po normandsko? rabiš 4 liste, 200g škampovih repkov, 200g šampinjonov,2dl ribje osnove, 1dl sladke smetane, 0,5dl belega vina, uzo (ali pernod), maslena kocka, sol, mleti beli poper. Liste filiramo, solimo, zvijemo in ovijemo z vrvico, položimo v ponev ki smo jo namastili z maslom, dolijemo vino, dodamo šampinjone in na hitro pokuhamo. Zalijemo z ribjo osnovo in sladko smetano, zgostimo z masleno kocko, solimo, popramo, dodamo uzo, škampe, prevremo. Recept je res dober (upam da misliva istega), a omako lahko narediš brez škampov in šampinjonov tudi k drugače pripravljeni ribi. Lisa
3. avg 2008 14:24
mimika, jaz imam med tvojimi recepti zgolj recept za Piščanca v belem vinu s pehtranom v rimskem loncu (tu je omenjen pernod/pastis), a si tega imela v mislih?
3. avg 2008 20:57
Lisa, ja nekaj takega je bilo v tisti omaki. Hvala. mimikaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
malo za hec | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Rižota brez filtra
Bučna juha s kokosovim mlekom