Kateri sokovnik

harigast  

član od: 9.3.2006

sporočila: 27

tema odprta - 1. avg 2008 7:50 | ogledi: 5.764 | odgovori: 7

Zaradi bolezni v družini bi potreboval sokovnik za izdelavo svežih sokov iz sadja in zelenjave.Katerega po vaših izkušnjah priporočate?

harigast

toppy  

član od: 10.12.2007

sporočila: 282

1. avg 2008 9:25

Tudi jaz sem se odločila za nakup sokovnika prav zaradi bolezni,kupila sem pa sokovnik Power Juicer iz TV shopa in mi ni žal odštetega denarja.Samo čiščenje je malce dolgotrajno,drugače pa iz sadja in zelenjave iztržiš veliko soka. toppy

alibaba  

član od: 4.12.2007

sporočila: 328

1. avg 2008 12:04

Mene pa zanima kateri se najlažje čisti. Iz izkušenj namreč vem, da stvari, s katerimi je precej dela, obležijo v omari. hvala alibaba

kokos  

član od: 31.10.2004

sporočila: 373

1. avg 2008 13:34

Jaz prodam Power juicer ker ga ne uporabljamo - bil je 3x uporabljen. Če kdo želi, naj piše na zasebno pošto. kokos

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

2. avg 2008 9:55

Tašča ima od Ronica. Mene moti predvsem to, da moraš sadje neštetokrat spustiti čez, da imaš dokaj suhe ostanke. Drugače je v redu (ker drugih ne poznam :) ). Ne vem, kako stvar poteka pri npr. Power Juicerju, ki ga so svoj čas ogromno reklamirali. Atina

lesnik  

član od: 9.10.2006

sporočila: 294

2. avg 2008 10:08

Atina, Ronica zelo dobro poznam. V redu je, ker ima nizke obrate in ne uniči dobrih snovi v sadju in zelenjavi kot večina ostalih. Boljši je le še GreenLine, ki pa deluje na prešo in je zelo drag, pa je samo sokovnik. Ronic je pa v bistvu robot - ga imaš za vse. Povej tašči, da je treba imeti pri sočenju na 4 hitrosti in da je treba sadje potiskati skozi odprtino kar se da počasi. Pa ni treba čistit pečk in ostalega.Jaz sem na Ronic sočila tudi peteršilj, pa je šlo. Še največ težav je pri zelo zrelem domačem grozdju ali borovnicah, ker je to sadje zelo mehko in ga kar potegne noter. Ampak tega tudi ostali razen GreenLinea ne zmorejo maksimalno izsočiti in je treba ponavljati vajo. lesnik

lesnik  

član od: 9.10.2006

sporočila: 294

2. avg 2008 10:17

Harigast, poglej si še tule, naj bi bili kvalitetni. http://www.ozemalniki.com/9000.htm Stvar je namreč v tem, da če rabiš delat sok za zdravje, ne le za žejo, je treba bit pozoren na obrate, ne le na izkoristek. Nad 6000 obrati je sok namreč popolnoma brez vrednosti, ker se vitamini in encimi uničijo. Sok je treba spit takoj in pazit na kombinacije. Je pa res, da se s sokovi da pozdravit, večina strupenih in nezdravih snovi v sadju in zelenjavi namreč ostane v trdih delih, ki jih zavržemo po sočenju. Zato, če si delate sok za zdravje, ne porabljajte ostankov sočenja, pa če vam jih je še tako škoda. Saj v nasprotnem primeru je bolje, da pojeste sadje kar celo. Če pa delate sokove samo zato, ker je otroke včasih lažje prepričat, da spijejo sok - sploh če so ga sami naredili - kot pa da pojedo kak kos sadja, potem pa kar naredite še kako kašico, polivko za na pito, marmelado, ..., sploh, če dobite kakšno domače sadje. Letos bo jabolk v izobilju (vsaj pri nas). lesnik

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti