Zamrzovalna skrinja

delfincek35  

član od: 1.7.2008

sporočila: 9

tema odprta - 14. jul 2008 10:54 | ogledi: 11.485 | odgovori: 8

Pozdravljeni! Pravkar se ubadam z "odmrzovanjem" in čiščenjem zamrzovalne skrinje, kar je zame eno izmed najbolj zoprnih opravil. Kako in kako pogosto pa se vi lotevate tega?

Lep deževen pozdrav!

delfincek35

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

14. jul 2008 11:30

Najprej zamrznjena živila shranim v hladilnik, omaro odpeljemo pred hišo in jo z močnim pritiskom vode ščistimo, da se led raztopi, potrebuješ cirka 15 minut.

Vsekakor moraš imeti pogoje za tako čiščenje.

lp

Anamarija

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

14. jul 2008 11:50

Izključim zamrzovalni del hladilnika in preložim stvari iz treh predalov v hladilnik. Potem zavrem vodo v dveh posodah, tako je lahko ena v zamrzovalniku, druga na štedilniku. Mislim pa, da potrebujem vsaj kakšne pol ure, da se stopi ves led. Ko zamrzovalnik spet deluje, preložim živila v spodnji del. Imam pa kombinirani hladilnik z dvema kompresorjema. riba-ribica

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

14. jul 2008 13:28

Meni je bilo to tudi zelo zoprno opravilo, tako da, ko mi je šla skrinja v franže, sem kupila zamrzovalno omaro no frost. Res je dražja, ampak ni primerjave, ker ni notri niti koščka ledu.

Prej sem pa delala, kot je opisala riba-ribica, z vročo vodo v loncih.

Lijana

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8915

14. jul 2008 13:57

Hvala bogu, da imam čisto malo stvari v predalih. Drugače pa je čiščenje na podoben način kot Riba-ribica, s tem, da je še en kup cunj na tleh. Pozdravček!

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

14. jul 2008 14:12

Čez No frost ga ni. Res je nisem odtaljevala že več ko tri leta, samo prebrišem s cunjo, pa je.

Pri čiščenju klasičnih omar in skrinj pa si pomagam s fenom, pa kakšni lahni udarci s kladivom tudi pomagajo "odklesati" led.

Nasja

Šunkica  

član od: 9.5.2008

sporočila: 26

14. jul 2008 14:25

Sama zamrzovalno skrinjo najprej izklopim in nato izpraznem. Zamrznjena živila preložim v zamrzovalne predale v naš in tastov hladilnik. Preden se lotim tega opravila, seveda maksimalno "pokurim" staro zalogo zamrznjene hrane. Ugasnjeno skrinjo pustim približno dobre pol ure, da se led malce odtali ( ponavadi ga ni prav veliko ), nato pa ga s posebno lopatko za strganje ledu postrgam z notranjosti. Nato jo očistim z mlačno vodo in vinskim kisom ter jo do suhega pobrišem. Poleg čistilne naloge ima kis še dodatno funkcijo in nevtralizira vonjave, ki so ostale od zamrznjenih živil. Morda sem malo starokopitna, ampak kis mi je ljubši od novodobnih čistil. Se pa kupijo lahko tudi posebna čistila za hladilnike in zamrzovalnike, kakor komu ugaja. Po končanem čiščenju skrinjo ponovno priklopim na minimalno temperaturo, počakam približno uro ali manj in na koncu živila zložim nazaj vanjo ter primerno uravnam temperaturo v notranjosti. Skrinjo čistim enkrat letno in kljub solidni starosti skrinje ( več kot 10 let, je podedovana ;) ), z njo še nisem imela težav. Mislim, da je gospa anamarija1 zgoraj omenjala, da skrinjo očistijo kar z močnim vodnim curkom. Sama se tega ne bi upala, ker se bojim raznih poškodb, npr. elektronike ali namočitve izolacije... Lep dan vsem še naprej Šunkica

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

14. jul 2008 18:36

Najhitreje gre ali s paro (parni čistilnik) ali pa s fenom. V obeh primerih imaš v pol ure očiščen zamrzovalnik.

Sonja

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

14. jul 2008 19:38

Ker imamo skrinjo,najprej s parnim čistilcem stalim led ,potem pa vodo posesam.Potem z okisano vodo pomijem in pobrišem do suhega.Še pol ure ni treba in je fertik.Se pa tega lotim bolj v hladnih dneh ,ker nimamo zmrznjeno kam dati. lp goga

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti