zanima me, kaj narediti z jagodami, saj jih imam kar nekaj na vrtu za pobrat. Kompot nebi delala, ker mi njihov okus in izgled v kremi v torti ni všeč, kaj bi pa bilo, če jih zamrznem in kako jih naj pol pripravim, da mi nebi preveč soka spustile v kremi? namreč do zdaj sem delala bolj druge okuse tort-največkrat čokoladne, višnjeve ali skutine, tako da še nisem uporabljala jagod iz skrinje. hvala
Jagode
Jaz za torto najraje uporabljam zmrznjene jagode. S svežimi se mi je že zgodilo, da so začele plesneti v torti, ker niso bile najbolj sveže, ko se jih kupila.
Torej zmrznjene jagode stopim s sladkorjem v kozici, jih malo pokuham, da izhlapi malo voda in nastane sirup. Potem to pohladim in zmešam s smetano, jogurtom, maskarponejem...
matildaJaz sem dobila takšen nasvet za zmrzovanje:
jagode povaljaj v sladkorju, jih daj na pladenj in zmrzni. Drugi dan jih lahko daš v vreško. Tako ne bodo zlepljene in lahko jih boš vzela ven kolikor jih boš želela. Potem pa imaš veliko možnosti kako jih porabiti.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.