član od 20069217 sporočil
Izkušenj kot solate.
Nekatere ladies imajo aparate za sladoled.
Meni se ta potreba še ni pokazala - preprosto zmiksam jogurt in smetano, dam zraven kakšno tvarino (sadno, čokoladno, kaj tretjega) dam v zamrzovalnik in to je to. Saje poprej silno posipam s sladkornim prahom, da gre nekja vode ven, tako, da je potem v sladoledu manj do nič kristalov.
Pri kombiniraju sladoleda s sadjem sem precej natačna - mora biti koncept. Jaz nekako ne morem zložiti nekaj v stilu sadna kupa, čez en sladoled s šestnajstim okusom, potem pa še malo čokolade čez...too much information.
Pri kombinaciji s sadjem najraje uporabljam jogurttno-smetanasti sladoled, ker verjetnost, da se bo to teplo s sadjem - je minimalna.
Uspešno je tudi, če malo s sladkorjem izsušene marelice (na koščke) zamešaš v jogurtno-smetanasti sladoled in to zamrzneš. Zelo dobro se obnese tudi, če na tak način pripraviš črni in rdeči ribez. Je super, bel sladoled in notri vijolične in rdeče pikice.
Čeprav sem pa tudi že izdolbla dinjo, notri naložila borovnice in čez dala borovničev sladoled in se mi je zdelo super kontrast dveh sadežev in večini za mizo takisto (potem sem pa ugotovila, da moj heroj razen jagod neje nobenega jagodičevja in da se muči s tistimi borovnicami...skratka, tega ne delam več).
Z sadjem ne nadlegujem vanilijevega sladoleda - mi je enostavno vanilija preveč rešpektna za kaj takega.
Je pa res, da sem že sadje polila s stopljeno belo čokolado, pustila en dan, naslednji dan pa tako posušeno sadje dala v kozarčke in čez vanilijev sladoled.
To isto na temni varianti je pa takole: jagode poliješ s stopljeno čokolado, pustiš, da se čokolada shlardi, naslednji dan pa to serviraš s čokoladnim sladoledom. Namesto jagod imaš lahko tudi banane, kasneje pleti pa hruške.
Aja pa hruško v čokoladni kremi - ozrioma reinterpretacija hrušk lepe Helene se da dopolniti s čokoladnim sladoledom...
Vendelina jr.