Ojla kaj mi lahko katera pomaga?Kako se kuhajo artičoki?Namreč jaz jih kuham že 1 uro ampak so še vedno trdi kot,da bi bili surovi.Hvala
AZURRA
Ojla kaj mi lahko katera pomaga?Kako se kuhajo artičoki?Namreč jaz jih kuham že 1 uro ampak so še vedno trdi kot,da bi bili surovi.Hvala
AZURRA
18. maj 2008 13:39
No, ja, zdej so najbrž že kuhane. Drugač, kuhajo se 35-40 min, če niso čist frišne morda 10-15 min več.
ežoj
18. maj 2008 13:49
Pri nas jih sicer ne konzumiramo, ampak nekje sem zasledila, da je treba dat molo kisa v vodo, kjer se kuhajo. Nevem pa, ali je to zgolj za okus, ali ima ta kis kakšno drugo "čudežno" moč Lp MM
18. maj 2008 14:03
Da ne pocrnijo! Vedno se doda limona,lahko tudi bel kis. Je pa articok vec vrst, nekatere imajo trse "liste". Lp lucka
19. maj 2008 11:20
Kako pa si ugotavljala ali je kuhan? Praviloma se z vilico zabode s spodnje strani, kjer je pecelj, proti sredini, če gre lepo noter so kuhani.
ANTEJA
19. maj 2008 14:34
Kakšne artičoke si pa vzela? Velike, čokate ali tiste podolgovate?
V vsakem primeru moraš odstraniti trde zunanje liste in porezati vršičke.
Če greš na dalmatinsko pripravo, liste razpreš, nadevaš z mešanico drobtin, česna in peteršilja, poliješ z oljem, vinom in juho (lahko dodaš še dve ali tri pesti graha) in vse skupaj pustiš v pečici dve uri.
Vsi z oprativnimi zobmi in tisti s kvalitnimi gebisi bodo lahko glodali artičokine liste.
No, seveda pa artičoke običajno pripravljamo bolj enostavno - za kuharje in jedce.
Maja meseca so užitnia in okusna tudi stebla, ko pa popki razvijejo brado,je treba popek olupiti, odstraniti trde zunanje liste.
Kar ostane, torej mehki listi in srček je hitro pripravljeno - za rižoto, pasto itd.
Nič od tega se ne kuha več kot deset minut.
Včeraj smo uporabili devet popkov. Na polovico krhkega testa smo zvrnili devet očiščenih artičok,
po deset dek parmezana in fontine, malo smetane, čilija, popra in soli, gor pa pokrov iz testa.
Je dobro.
nola
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Široki rezanci la collezione na bolonjski način
Najbolj enostavni piškoti s črto