Figaro rezine

Zelo rada bi dobila recept za pripravo peciva, ki mu v trgovini pravijo Figaro rezine, mislim pa, da je drugo ime tudi grilaž rezine. Gre za dva oblata oz. vaflja, ki sta polnjena z rezanimi orehi in nekakšno grozno sladko, vlecljivo maso, ki ima okus po karamelu in je temno rjava.

cervus

Zadnjič sem naredila figaro po receptu gospe Marte Krašovec,ki je v bazi receptov in se mi zdi odličen,le karamel mi ni najbolje uspel in bi prosila za potrobnejše navodilo. jadranka zakovšek
Jaz imam recept za napolitanke z istimi sestavinami: 250 g sladkorja 10 žlic vode 200 g margarine 150 g narezanih ali grobo mletih orehov 150 g mletih albert piškotov 100 g čokolade 3 oblate za napolitanke Sladkor in vodo kuhaj do vrenja in dodaj margarino, orehe in piškote. Na kratko še malo prekuhaj med stalnim mešanjem. Zmes razdeli na dva dela. V enega dodaj še nad paro stopljeno čokolado. Nato premaži en oblat z svetlo kremo, pokrij z drugim oblatom in namaži s temno kremo, ter zopet pokrij s preostalim oblatom. Nato daj čez oblate kakšen pekač ali kuhinjsko desko in nato moraš obtežiti poktite oblate, da se zmes strdi in sprime z oblati. Lp, Suzana.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti