Olje na fugah

blažkaa  

član od: 8.5.2007

sporočila: 775

tema odprta - 23. apr 2008 14:01 | ogledi: 2.230 | odgovori: 3

Zgodila se mi je "nesreča" pri cvrenju mišk, zato vas lepo prosim za nasvet kako očistiti olje s fug nad štedilnikom.

Je pa bilo olje zelo, zelo vroče, ko je dobesedno eksplodiralo (prosim ne sprašujte kako se je to zgodilo, ker mi je že itak neskončno nerodno pred samo seboj).

In to 2x v roku minutke

blažkaa

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

23. apr 2008 14:06

Alkoholni kis+ voda, razmerje 1:1 in soda bikarbona. Nanesi sodo na fuge, lahko jo malo razmočiš z vodo, da boš dobila pasto, potem pa poškropi z omenjeno mešanico in zdrgni. Čimprej. fresh

ajetam  

član od: 28.6.2004

sporočila: 272

23. apr 2008 14:39

Rumeni Meglio odstranjuje maščobo. Poškropiš in malo počakaš, nato obrišeš in po potrebi postopek ponoviš. Ni ravno prijazno do okolja, je pa učinkovito. ajetam

Miro  

član od: 6.9.2007

sporočila: 40

24. apr 2008 8:47

Hm, da ti ne bo nerodno še kdaj, pojdi v Mavrico in kupi nanopremaz Percenta Zaščitni premaz za les in kamen ter premaži fuge. Če pa ni Mavrice v bližini pa: www.nanosvet.si in naročiš po pošti. Fuge ne bodo spremenjene, ne bodo pa več vpijale vode in olja, tako da umazanijo enostavno odstraniš. Miro

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti