Sokovnik

sara  

član od: 2.10.2001

sporočila: 383

tema odprta - 22. apr 2008 13:55 | ogledi: 1.935 | odgovori: 2

Pozdravljeni!

Verjamem, da je bilo na temo sokovnikov marsikaj povedanega, pa vendarle ponovno odpiram to temo. Za rojstni dan sem dobila Philipsov sokovnik - 700W. Poleg sem res da dobila nekaj receptov, ampak me vseeno zanimajo vaše izkušnje in sledeče....

- v navodilih je pisalo, da mi jabolk ni treba lupit, nikjer pa ni govora o tem, kaj s koščicami. Meni se zdi logično, da jih dam stran...

- koliko je resnice na tem, da so ti ta močni sokovniki res močni, ampak da se zaradi pregrevanja noža, pregreva tudi sok in da gredo vitaminčki v maloro; slišala sem tudi že za sokovnik, ki ima samo 80W.????

Vsakršen nasvet toplo dobrodošel!

veverica

kit-kat  

član od: 22.6.2007

sporočila: 36

22. apr 2008 14:38

Tudi jaz imam takega. Sprva sem jabolka lupila (zaradi pesticidov), sedaj pa jih samo še dobro umijem. Peške dam vedno ven. Čeprav pri grozdju pa peške so, pa ni nič narobe. Sem tudi jaz brala veliko o tem, da se vitamini uničijo, a se mi zdi še vedno bolje, da jih veliko konzumiram in se malo uničijo, kot da jih sploh ne konzumiram. Imam 1x tedensko post - tako da pijem cel dan samo zelenjavne in sadne sokove. Podlaga in recepti so vzeti iz knjige 3 day fest (če se prav spomnim). Ga redno uporabljam kako leto in pol in sem super zadovoljna. V tem času tudi nisem bila nič prehlajena, prej pa kar pogosto. lp kit-kat

Jejža  

član od: 6.9.2007

sporočila: 180

25. apr 2008 17:02

V trgovini so mi svetovali, da četudi je sokovnik dovolj močan, da lahko "obdela" npr. celo jabolko, naj ga vendarle razrežemo na manjše koščke, saj bomo tako podaljšali življenjsko dobo aparata. Jejža

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti