član od 200415868 sporočil
Sama s steklokeramike ne grem več nazaj na plin, naslednji korak bo pa indukcija. Na mojem štedilniku je stopnja 9 izredno hitra, rekacijski čas morda nekoliko počasnejši kot pri plinu, a ni vredno omembe. Sem potrebovala zelo kratek čas, da sem se navadila na SK potem, ko sem 15 let kuhala na plinu in elektriki.
Pri steklokeramični plošči sem gledala na to, da ima tudi ovalno ploščo, da lažje pečem ribe v ovalni ponvi, ali jih kuham v namenski posodi, ki je ovalne oblike. Pa tudi posodo za peko imam tako ovalne oblike in je taka plošča res praktična.
Druga stavr pa je, da je plošča gladka, da ni na njej nobenih gumbov za ravnanje in podobno, da je površina torej gladka. Predvsem zaradi čiščenja mi je to pomembno,saj je veliko bolj enostavno čistiti ravno površino kot pa praskati okoli stikal, sploh ko gre kaka juha čez rob posode....
Prav zaradi čiščenja tudi ne bi imela kombinacije plina in SK. Tašča sicer ima to kombinacijo in je super zadovoljna. Je odvisno od navad in pričakovanj, ponudba je pa na srečo tako zelo pestra, da vsak najde nekaj zase.
Morda bodi pozorna tudi na to, da ima plošča eno polje za super hitro segrevanje.
Mamamia
mamamia