Mucke

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

5. jun 2008 16:11

Nekaj mi ne gre skupaj: proti sterilizaciji (ni poceni…), po drugi strani pa injekcija (cena le-te ni omenjena)? Nekako mi ljubezen do muck v to godljo ne paše. Načeloma to, kar je napisala katti razumem, ampak, v primeru, da kdo nima (ali noče imet) prostora za mladičke - mar ni bolje sterilizirat mamice, kot pa evtanazirat otroke? Če si proti kontracepciji, potem sprejmi posedice, ne pa takole…

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

5. jun 2008 16:12

Mogoče si naju zamenjala bannanna, jaz ponujam tistega belo-črnega mucka in če ga nihče ne bo vzel ga bom obdržala.

katti

Sporočilo je spremenil(a) katti dne 05. jun 2008 16:13:05

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

5. jun 2008 17:10

Ni panike petkica, ne skrbi, "sem sprejela posledice" in muckama priskrbela nov dom (samo da malo še zrasteta).

Lep dan in veliko se smejte

 

Sporočilo je spremenil(a) Simona84 dne 05. jun 2008 17:11:44

Zara-Marisa  

član od: 12.6.2003

sporočila: 351

5. jun 2008 18:44

Simona84, super, da muckov ne boš peljala na injekcijo. Kar zgrozila sem se, ko sem to prebrala, par stavkov naprej si pa napisala, da imaš zeloooo rada mačke. Ne vem, meni to ne gre skupaj. Ampak samo da najdejo svoj dom, to je glavno. Drugič pa daj objavo na razl. forumih in morda na klinikah. V kliniki 300 kosmatih in najbrž še kje imajo vedno na zalogi cel kup informacjij o živalicah, ki iščejo (novi) dom. Pa tista spl. stran podarimo.si. V skrajni sili tudi zavetišče za živali. baje mačkom lažje najdejo nov dom kot psom, čeprav jih je veliko več. LP

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

5. jun 2008 19:03

Imamo legendarnega mačka, ki je kastriran, star 13 let in čez. POudarjam, da se je vsa okolica zgražala ( moški člani družine pa sploh), ko smo ga dali kastrirat. Njegov predhodnik, torej njegov oče, je izginil tik pred tem, ko bi ga bile kljub strašnim protestom XY družine, odpeljale na ab-one.

V naši ulici ni sterilizirana oz. kastrirana nobena muca ali mačkon, obstaja pa večja količina dobro zdelanih pravih moških in kup mačjih otročičev, ki končajo, ne vem točno kje. Pa včasih še kdo kakega odloži, ker pač živimo na podeželju.

Prepričana sem, da sta sterilizacija in kastracija obsolutno predraga in da si mnogo ljudi težko privošči tak izdatek in potem pač živalice uživajo pravo življenje.

Ne glede na določila zakona, da je prepovedana usmrtitetv zdravih živali, sem prepričana, da je mnogo bolj pošteno do take živali, da se humano usmrti, kot pa da je odveč vsem okrog sebe.

Ne delajte si iluzij, da je mačke tako lahko spraviti v promet in da na podarim.si zanesljivo dobijo možnost za lepše življenje. Realna slika je povsem  drugačna.

Ta problem bi bil rešljiv, če bi občine prispevale bistveno več za take namene.

Smo pa spet pri odgovornosti lastnikov: odgovornost ni samo hrana in voda, voda, voda, ampak tudi omejitev razploda.

 

PS Pri sosedu sem videla zmagovalca bitke pod mojim oknom pred tednom dni. Vsega preluknjanega. Glde na hudo količino dlak, poraženca najbrž, ker dlake sosedovega skorajda ni bilo, me prav zanima, kako zgleda tisti siamec. Po mojem je le na pol živ.

 

F r i n a

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

5. jun 2008 19:09

nope, katti, nisem vaju zamenjala:
katti je napisal/a:

Mogoče si naju zamenjala bannanna, jaz ponujam tistega belo-črnega mucka in če ga nihče ne bo vzel ga bom obdržala.

[sreca] katti

Sporočilo je spremenil(a) katti dne 05. jun 2008 16:13:05
Simona84 je napisal/a:

Podzravljeni!

Ker večkrat sprašujete po majhnih muckih, me zanima, če je povpraševanje še aktualno. Naša mucka je pred mesecem (približno) skotila 2 majhni mucki (punčki). Zaenkrat še vedno ne vemo, kaj naj z njimi, vendar se bo potrebno kmalu odločiti, ali jih pustimo pri življenju ali odpeljemo k veterinarju po inekcijo (kar bo potrebno narediti v skrajni sili). Doma imamo že mačka (velikega in debelega kot kakšnega pujska), sterilizirano muco in še to muco mamico, zato ni pogojev, da bi ostali doma. Čeprav so običajno samičke veliko bolj pridne, kot samčki in bi jih rade volje obdržali (ampak kot sem že omenila, 3je odrasli so popolnoma dovolj).

Sta izredno prisrčni in od naše hiše bi šli vsekakor scrkljani V to ni dvoma, ker imamo mucke zeloooo radi (sploh jaz). Aha, ena je siva tigrasta, druga pa črna z belo liso pod vratom. Če je kakršnokoli zanimanje, se vsekakor priporočam.

[metuljcek] Lep dan in veliko se smejte [metuljcek]
bannanna

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

5. jun 2008 20:12

Zara-Marisa je napisal/a:
Simona84, super, da muckov ne boš peljala na injekcijo. Kar zgrozila sem se, ko sem to prebrala, par stavkov naprej si pa napisala, da imaš zeloooo rada mačke.

 

Vem, da ne gre skupaj, ampak doma je že tako kreg zaradi teh muc, ki jih imamo (mamin partner jih ne mara. Kaj ne mara- sovraži jih)... zato sem se res trudila, da bi dobile dom (čeprav sem želela črno obdržati, ker ima dolgo dlako in je RES tak cuker). Ampak kot je rekla frina: "Ne delajte si iluzij, da je mačke tako lahko spraviti v promet in da na podarim.si zanesljivo dobijo možnost za lepše življenje. Realna slika je povsem  drugačna."

 

Lep dan in veliko se smejte

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

5. jun 2008 20:46

Na radiu sem nedolgo tega poslušala,da so sterilizacije in kastracije repatih in kosmatih v decembru bistveno cenejše,zakaj nisem čisto dobro razumela,vendar se splača vprašati,saj te stvari niso tako poceni anaeva

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

5. jun 2008 20:50

anaeva je napisal/a:
Na radiu sem nedolgo tega poslušala,da so sterilizacije in kastracije repatih in kosmatih v decembru bistveno cenejše,zakaj nisem čisto dobro razumela,vendar se splača vprašati,saj te stvari niso tako poceni anaeva

Do takrat pa dve gnezdi. V poprečju 10 mladičkov.

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti