Pozdravljeni!
Rada bi uporabila olje namesto mrgarine. Pa me zanima koliko olja naj vzamem namesto 120g mrgarine.
Za pomoč se že vnaprej zahvaljujem.
LP.
ursula.s
Pozdravljeni!
Rada bi uporabila olje namesto mrgarine. Pa me zanima koliko olja naj vzamem namesto 120g mrgarine.
Za pomoč se že vnaprej zahvaljujem.
LP.
ursula.s
http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrogenation
Bo kar držalo (glej zgornji link), da je v 100 g margarine polovica mono/poli nenasičene maščobe in polovica prostega vodika, ki ni že predhodno vključen v maščobo samo. Zatorej, deli z dva in to je to.
Sem pa ravno med brskanjem za razlago ugotovil zame nekaj novega, namreč da palmovo in kokosovo olje vsebujeta holesterol, kot ga najdemo v živalskih maščobah ... Zaminivo
LP, Nori kemik
Drejček, zakaj " Nori kemik" ?
Vsaj malo se daj Vendelini v bok in se raje podpiši " Uspešni, če že ne "Najboljši" !
(Saj poznaš zakon privlačnosti, kaj ne !? )
Hvala za ugotovitev, grem brskat ....
kobra 1Odvisno od gostote:
m = ρ * V
m ... masa [g]
V ... volumen [mL]
ρ ... gostota [g/mL]
Ja, ste pa hecni, kar tako svetujete, kdo pa bo pol kriv če ursuli eksplodira kuhinja in raznese pol mesta zaradi vaših nenatančnih receptov?![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnjene paprike

Mango cheesecake brez peke