Bretonske palačinke
Ja, tudi jaz se strinjam, da je treba z zdravo pametjo premislit, katere dodatke rabimo in katerih ne. Ne verjamem sicer, da so vsi vprek škodljivi in da bistveno škodujejo našemu telesu, ampak zdi se mi, da živilo, ki ne more shajat brez vsaj 5 aditivov ni vredno uživanja. Res kvalitetna živila pač ne rabijo toliko aditivov, sploh danes, ko se večino stvari da konzervirat na drug način - s sterilizacijo, pakiranjem v zaščiteni atmosferi itd.
Sicer se pa strinjam, da so deklaracije nemogoče drobne. In ponavadi še slabo, tudi napačno prevedene. Ali ste kdaj poskusili prebrati deklaracije v različnih jezikih? V vsakem jeziku piše drugače, potem pa se znajdi...![]()
![]()
![]()
Se strinjam. Jaz sem zadnjič kupovala masko za lase. In nisem našla slovenskega prevoda, pa sem buljila noter in buljila... No, ker se mi je mudilo, sem kupila. Doma dala na lase in občutek je bil čuden.? Potem sem se usedla in celo našla na nalepki dva ali tri stavke v slovenskem jeziku. Površne, grobo napisane. Pač, slab računalniški prevod. In ugotovim, da niti ni maska za lase...
Res, moja napaka, da si nisem vzela 5 min časa, da bi prebrala. Moja napaka, ker nisem našla tistih dveh stavkov v množici drugih jezikov. Vsi so imeli obširnejši prevod. Očitno je bil izdelek delam za tuj trg, ja...
Na aditive pa gledam, ker imam hčerko alergično nanje, tako da sem pozorna.
lidkaMeni bi bilo pa zelo všeč, če bi mi prodajalka pri kruhu, ki ga tehta, poleg cene in kode nalepila na vrečko še deklaracijo s sestavo. Toliko različnih vrst kruha, žemljic, peciva... pa tudi sanja se mi ne, kaj je v katerem izdelku!
A ni seznam sestavin "obvezna oprema" vsakega izdelka?
jasna| jasna1 je napisal/a: |
Meni bi bilo pa zelo všeč, če bi mi prodajalka pri kruhu, ki ga tehta, poleg cene in kode nalepila na vrečko še deklaracijo s sestavo. Toliko različnih vrst kruha, žemljic, peciva... pa tudi sanja se mi ne, kaj je v katerem izdelku!
A ni seznam sestavin "obvezna oprema" vsakega izdelka? jasna |
| rimljanka je napisal/a: |
| Reca, če bi limonin sok zlivala na tetin vrt, bi se zgodilo isto. |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bretonske palačinke

Rezanci Tagliatelle na bolonjski način