Blanchy je dala včeraj slovenski recept in tako sem včeraj zvečer delala frcokle. Je na eni nemški strani, ki sem jo navedla identičen za taralline.
No, delala sem s polovice mase. Potem je bil problem v vinu. Mi je bilo škoda odpreti steklenico in potem ostanek zliti stran. (No, če bi ga šla jaz pit, bi verjetno pod mizo obležala.)
Delala sem eno tretjino česnovih, 2/3 pa na eni strani mak, na eni laneno seme.
Lepo in dobro. In moji punci jih kar nista mogli nehat jest, ali kot ta večja reče - ji zobi sami letijo....
klavdija
Tarallini - pozna kdo recept
Sem našla tole "staro temo" mamaF a poročaš kako je uspelo in kateri recept si uporabila,hvala
sladkosnedko www.cookaround.com/yabbse1/showthr
tukaj imaš tudi slikce ;) aja, pa ne od mameF ;)
hehehe sem mislila da mamaF se vedno isce recept :P nisem sla za tem da je tema stara :P
ycrna
Sporočilo je spremenil(a) ycrna dne 09. okt 2008 10:56:39
| sladkosnedko je napisal/a: |
Sem našla tole "staro temo" mamaF a poročaš kako je uspelo in kateri recept si uporabila,hvala sladkosnedko |
| SonjaB je napisal/a: |
| Za Taraline prvič slišim, a se mi zdijo zelo zanimivi. Pa je kateri od teh receptov tudi preizkušen z vaše strani? Ima me, da bi jih kar zamesila... Še eno vprašanje: kako dolgo ostanejo hrustljavi in kako jih hraniti, da ostanejo takšni kot takrat, ko jih vzameš iz pečice? Hvala za odgovor in pozdrav vsem! |
Oglas
Pa to so neke preste, če se kuhajo v vodi, pa potem pečejo?
lidka [sonce]
Ja, Lidka, na tak način. Čeprav so ene variante tudi brez predhodnega kuhanja (to moram še sprobat).
V bistvu gre za čvrsto testo iz moke, belega vina, olivnega olja, soli z dodatkom janeževih semen ali zdrobljene suhe paprike, sezama itd, ki ga oblikuješ v za prst debele svaljke- zavite v obroč, ki jih najprej skuhaš kot preste, potem pa še spečeš zlato rjavo hrustljavo.
Imaš pa tudi variante s kvasom, ti še malo narastejo in so bolj debeli. Tudi teh še nisem delala. Bom pa kmalu, se mi kar sline cedijo!
Na tem linku so eni s kvasom in eni brez, pa še testo za pico:
http://www.roangelo.net/valente/taralli.html
Drugo leto planiram pohajanje po tistih krajih, joooooj, bomo jedli!
mamaF - Mojca
Imaš pa tudi variante s kvasom, ti še malo narastejo in so bolj debeli. Tudi teh še nisem delala. Bom pa kmalu, se mi kar sline cedijo!
Na tem linku so eni s kvasom in eni brez, pa še testo za pico:
http://www.roangelo.net/valente/taralli.html
Drugo leto planiram pohajanje po tistih krajih, joooooj, bomo jedli!
mamaF - MojcaOglas
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.