Suši

hamza  

član od: 10.1.2008

sporočila: 16

tema odprta - 29. jan 2008 14:00 | ogledi: 3.647 | odgovori: 7

Pred kratkim mi je prijatelj iz Kitajske prinesel "papir" iz alg,namenjen za suši.Zanima me,ali ima kdo mogoče kak neposlovenjen recept za suši.

hvala za odgovor.

hamza

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

29. jan 2008 15:09

Imam recept iz japonske kuharske knjige.

Potrebuješ pa primeren riž, je prav določena vrsta za sushi, pa rižev kis za osnovo, potem pa ostalo, kar boš pač dal za sushi.

Mamamia

mamamia

mark5  

član od: 4.4.2008

sporočila: 443

16. jun 2008 17:48

Mogoče bi bilo dobro kaj več vedet o sušiju.V eni trgovini sem vidla celo pribor za pripravo sušija,vem da se to lahko pripravlja tako da vanj vklučiš tudi goste in je to kot velik družaben dogodek .Zanimivo bi bilo biti pri takem opravilu. mark5

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

16. jun 2008 21:20

Ne vem, če gostje sodelujejo prav pri pripravi sušija - razen, če zrežejo zelenjavo in vsak rola svojo algo.

Ker da bi vsak sam kuhal svojo porcijo riža --- ne vem, če ravno znese. Pa tudi pult mora biti kar širok, da gostje stojijo drug ob drugem in nalagajo riž na alge, te potem na 20 krat 45 cm široko bambusovo podlago in potem zvijajo vsak svojo rolo...

Komplete za sushi pridajajo tudi v Tušu, ampak po moje gre za kakšno drugo japonsko jed, pri pripravi katere sodelujejo tudi gostje. Sama namreč sushi kar pogosto delam, pa da bi mi še kdo pomagal pri tej packariji...

Mamamia

mamamia

mark5  

20. jun 2008 18:28

Ne vem kako to zgleda zato sem tudi vprašala če je pa res taka packarija pane vem,mislila sem da je nekaj takega kot je fondi in ga lahko izkoristimo kot družaben dogodek. mark5

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

20. jun 2008 20:46

men se pa nasprotno od mamamie zdi ,da se to prav fajn lahk uporabi pri manjši skupinici prjatlov.. skuhaš in začiniš riž.. pripraviš različne nadeve, omake, alge in podloge, pa lahk kr začnete zvijat.. midva sva sicer delala dva, vsak svojega, ampak komot bi se nama lahko pridružlo še par folka.. bannanna

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

20. jun 2008 21:42

Ko sem se enkrat lotila pripravljanja sušija (riž smo skuhali že prej), se je spontano pridružila cela družba, ker so tudi oni želeli preiskusiti kako se zvija. Tako, da smo družno rezali zelenjavo in ribe, nalagali riž na alge in na koncu še okrasili sušije. Prav zabavno! Pri izdelavi prvega sušija pa mi je pomagala tale stran: http://www.kuro5hin.org/story/2003/4/1/171344/4974 Pa veliko veselja pri packanju vam želim! K.Mici kuharica Mici

mark5  

29. jun 2008 10:28

Všeč mi je da ste razumeli kaj sem jaz želela s pripravo sušija vem da je včasih smešno ko sprašujemo take stvari,ki same po sebi umevne in preproste ampak dobro je da dobiš potrditev v nekaterih razmišljanjih kako bi obogatil kakšna družabna srečanja. mark5

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti