Krst

Kairos  

član od: 5.1.2005

sporočila: 48

tema odprta - 23. jan 2008 12:31 | ogledi: 1.715 | odgovori: 8

Prosim za recepte!

Namreč, v nedeljo imamo krst, pa bi veliko raje namesto torte spekla kakšno pecivo, piškote ali kaj podobnega. Pogoj je da je recept lahek, da mi ne bo vzel cel dan časa. Za kakršn koli predlog se vam zahvaljujem že v naprej....

Kairos

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

23. jan 2008 13:09

Mi smo ga imeli lani in ti povem kaj je najbolj šlo: -rafaelo kroglice (nevem zakaj ampak vsi moji znanci jih obožujejo in nikoli naveličajo) -madžarica -ruske kape -orehova potica Je pa res da smo mi izbrali ene pet tet, ki pečejo in vsaka je imela nalogo kaj spečt, tako da ne obvisi vse na mami. Aha pa jaffa kocke, ki jih je predlagala tanja so odlične. Jaz sem jih imela enkrat na enem pikniku in so najhitreje zginle, pa tudi men so všeč. Začetnica

Kairos  

23. jan 2008 13:36

Začetnica,a mi pošlješ recept za rafaelo?? Kairos

ZAČETNICA  

23. jan 2008 14:48

No jaz delam nekaj takega kot je v prvem linku, ki ga je prilepila katka, samo da ne dam vanilijevega sladkorja, nato imam malo drugačen postopek: zavrejem vodo, not dam margarino, ko se fajn raztopi dodam sladkor in mleko v prahu ter kokosovo moko, nato fajn pomešam da ni grudic, pol pa dam običajno za en dan počivat na hladno, da se malo strdi, ker pride na začetku malo bolj tekoča zmes. Če je panika pa je treba hitro dam v skrinjo za urco. Pol pa delaš kuglce, not mandelj in povaljaš v kokosovi moki-in to je vsa umetnost. Pa mandelj je obvezen drugač to ni to-vsaj zame. Aja za delanje kuglic si priskrbi pomoč-meni skrajno neprijetno opravilo! Začetnica

Kairos  

23. jan 2008 15:05

Hvala vsem! Upam da mi bo uspeli...malih rok za delanje kroglic imam pa dovolj ) Kairos

ZAČETNICA  

23. jan 2008 15:13

Kairos brez skrbi-nimaš kaj zgrešiti. Ja pa pazi-male rokice fejst v usta nosijo! Začetnica

Ashley  

član od: 25.9.2007

sporočila: 11

30. jan 2008 11:04

Da ne bom nove teme odpirala, bom kar tu vprašala. Pečem pecivo za eno slavje... Zanima me, koliko prej lahko naredim Rafaelo pecivo, Išlerje (iz baze) in Kokosove rezinice z orehi (Goljat). Prosim za pomoč tiste, ki ste to že delale

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti