hoj! že dlje časa letam okrog in iščem termometer za kuharijo ( saj veste, "ko ima čokoladna masa 60°, jo odstavimo", "ko olje doseže 140°,...." ), pa ga ne najdem. a mi lahko kdo pomaga?
GOSPAKATJA
hoj! že dlje časa letam okrog in iščem termometer za kuharijo ( saj veste, "ko ima čokoladna masa 60°, jo odstavimo", "ko olje doseže 140°,...." ), pa ga ne najdem. a mi lahko kdo pomaga?
GOSPAKATJA
Zdravo!
Jaz bi pa malo pomoči prosila.
Zanimam se za nakup termometra s sondo (gostinski) - za npr. pečenje mesa. Pa sem klicala v Sanolabor in ga imajo in sicer razpon od -50 do + 150°C. Sedaj me pa zanima (če ima kdo tak termometer) - a lahko ta termomerter vseskozi pustimo v pečici, ko npr. pečemo meso na 190°C ali ne? Trgovka mi ni znala povedati, rekla mi je samo, da takega kupujejo gostinci. Ali se npr. ta termometer uporablja samo za preverjanje temperature mesa (da moraš vsakič posebej v meso zapičit sondo in odčitat - pa potem spet ven in peči naprej)?
Za vsak odgovor bom hvaležna...
Lp
modrijanModrijan,
Jaz sem takega kupila pred kratkim v Merkurju (vse za dom).
![]()
Dj,
A potem svoj termometer pustiš v mesu in v pečici ves čas pečenja? Kakšen imaš razpon temperature? Pa če ni skrivnost koliko je stal?
Hvala in lp,
modrijanKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pistacijeve rolice

Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami