| lucka52 je napisal/a: |
Kristalka, ali bi lahko napisala recept? Ze res, da imam , ali pa prav zato. Hvala!
lucka |
Za testo:
100 g mlečne čokolade
1 vanilijev strok (jaz sem dala 1 vanilij sladkor)
150 g mehkega masla ali Rame
100 g sladkorja (dala v prahu)
ščepec soli
1 kavna žlička zmletega cimeta
175 g moke
1 kavna žlička pecilnega
120 g oreškov makadamije (sesekljanih)
1 jajce
75 g rozin
Za obliv
100 g temne čokolade
Priprava
1. Mlečno čokolado grobo sesekljaj. Vanilije vstrok prereži po dolžini in mu izpraskaj sredico (jaz ga nisem imela, sem dala 1 vanilij sladkor). V posodi penasto stepi maslo in sladkor, primešaj ščepec soli (jaz nisem solila, ker sem imela slane makadamije - malo sem jih splaknila, da niso bili preslani in posušila), vanilijevo sredico(vanilij sl.) in cimet.
V drugo posodo presej moko s pecilnim praškom, dodaj 75 g makadamije, jajce, rozine in čokolado ter vse skupaj primešak k masleni masi. Zgneti testo, oblikuj kroglo, ovij s prozorno folijo in daj 1 uro v hladilnik.
2. Pečico segrej na 180 st. S kavno žličko zajemaj za oreh velike kose testa in jih z navlaženimi rokami oblikuj v kroglice, ki jih malce sploščiš, položi na pekač, obložen s peki papirjem (narazen - kar precej narastejo in se razlezejo), peci 10 min., da postanejo zlato rjavi.
3. Za preliv grobo sesekljaj temno čokolado in jo na vodni kopeli stopi - daj po eno kavno žličko na vsak piškot in jih posuj s preostalimi nasekljanimi makadamijami.
Pa uspešno

Kristalka